Detingut per llençar un paquet amb droga i mòbils al pati de la presó de Figueres

També contenia unes pinces de depilar, un tros de samarreta de color rosa, boletes de plom i guants de làtex

Els mossos han detingut un jove per llançar un paquet que contenia droga (en concret, 13 grams d'haixix) per sobre el mur de la presó de Figueres. El fardell, que segurament es va llançar des del terrat o una balconada d'un edifici adjacent, va anar a parar al mig del pati.

A més de la droga, contenia dos mòbils i pertinences diverses (algunes, fins i tot curioses). Hi havia unes pinces de depilar, un tros de samarreta rosa, tres guants de làtex o una trentena de boletes de plom, entre d'altres. Tot i que d'entrada els mossos no van saber qui l'havia llençat, al final l'han pogut localitzar. És un jove de 28 anys d'Agullana (Alt Empordà), a qui han denunciat per un delicte contra la salut pública.

El misteriós paquet va aterrar al pati de la presó de Figueres el 9 de maig. Pels voltants de les set de la tarda, dos agents que feien vigilància per la presó, van veure caure el fardell. Es creu que el jove el va llançar des d'un punt més elevat que el mur que envolta el centre -com un terrat o una balconada- perquè és difícil fer-ho des del carrer estant.


Tan bon punt va xocar contra el terra, l'embolcall del paquet es va trencar i va escampar part del què contenia. No només hi havia droga -en concret, 13,2 grams d'haixix- sinó també més objectes. Hi havia dos telèfons mòbils, un paquet de paper de fumar, una trentena de boletes de plom, tres guants de làtex i cinta adhesiva del tipus americana.

Però al costat de tot això, el paquet també contenia pertinences més curioses. En concret, unes pinces de depilar i un tros de samarreta de color rosa. La patrulla va recollir-ho tot i s'ho va endur. Com que els agents no havien pogut veure exactament des d'on s'havia llançat el paquet, ni qui ho havia fet, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació.

Ha costat més d'un mes trobar-lo, però al final s'ha aconseguit. Es tracta d'un jove de 28 anys d'Agullana, a qui els agents van detenir a finals de la setmana passada per un delicte contra la salut pública. El detingut, que no té antecedents, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutjat de guàrdia de Figueres.