Els iaioflautes irrompen al ple de la Diputació de Girona

Han denunciat les "retribucions amorals" dels diputats

Els iaioflautes de Girona també han volgut mostrar el seu desacord amb el sou que cobren els diputats, els assessors i els càrrecs de confiança a la Diputació i han decidit desplegar pancartes al ple ordinari de juny, amb les quals han denunciat les investigacions judicials que hi ha contra alguns dels diputats o els sous, segons ells "amorals" que cobren.

Sense alterar l'ordre del ple, a mitja sessió han desplegat les pancartes i s'han aixecat de les cadires. Han estat així uns cinc minuts fins que, finalment, han decidit desallotjar voluntàriament el ple.  

Calderes de biomassa

El ple de la Diputació de Girona ha aprovat un pla pilot perquè els ajuntaments puguin substituir les tradicionals calderes de gasoil per calderes de biomassa sense que això suposi cap despesa inicial per part de les arques municipals. Fins ara, els pobles que volien passar-se a les energies renovables havien de buscar i assumir el finançament que suposaven aquestes instal·lacions i que no podien cobrir amb subvencions.  

La Diputació de Girona, la Generalitat i el Centre Tecnològic Forestal han subscrit un conveni mitjançant el qual facilitaran als ajuntaments la instal·lació de les calderes de biomassa subvencionant el 50% del seu cost i concedint-los un préstec del 50% restant a tornar amb l'estalvi que s'obtingui amb el nou combustible.  

Aquest pla pilot preveu una inversió global de 475.000 euros a les comarques gironines, que es repartiran a raó de 250.000 euros (200.000 de la Diputació, 25.000 del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Media Natural i 25.000 del Centre Tecnològic Forestal) en concepte de subvencions i 225.000 en préstec. El Centre Tecnològic també gestionarà la contractació de la inversió i oferirà el servei de subministrament de combustible i el seu manteniment.  

Aquest pla aprovat complementa la línia de subvencions per substituir calderes de gasoil per calderes i xarxes de calor de biomassa a la qual la Diputació de Girona enguany destina 800.000 euros.   

D'altra banda, la Diputació de Girona facilitarà la compra agregada de llicències de software per a compatibilitat energètica a 107 ajuntaments, 3 consells comarcals i dos consorcis. Amb aquesta compra agregada, han agregat un total de 3.663 pòlisses amb una reducció del seu cost de contractació d'un 66% (58.000 euros enlloc de 150.000) en relació al que haguessin costat comprades de manera individual.

Primer ple sense Pia Bosch de portaveu

El d'aquest dimarts ha estat el primer ple després que el grup socialista decidís rellevar Pia Bosch del càrrec de portaveu. Això ha provocat uns moments de confusió a l'inici del ple perquè Bosch no sabia on seure, si al costat de la presidenta del grup com fins ara o en un altre lloc.