Espuña compra una empresa per produir una nova gamma de tapes casolanes

Soluciones Alimentarias R45 es trobava en concurs de creditors

L'empresa Espuña, dedicada a la producció i distribució d'embotits d'Olot, ha comprat la unitat productiva que la companyia Soluciones Alimentarias R45 tenia a la Pobla de Lillet. L'empresa berguedana, que oferia serveis d'alimentació precuinats, havia entrat en concurs de creditors el mes de setembre de 2013 i amb l'adquisició d'Espuña es crearan una vintena de llocs de treball.

L'empresa olotina reorientarà els serveis de les instal·lacions de la Pobla de Lillet per iniciar-hi la producció d'una nova gamma de menjar en format de tapes casolanes, 'Tapes al minut', que destinarà majoritàriament a les exportacions, sobretot als Estats Units i Llatinoamèrica. L'activitat es reprendrà a finals d'any.

L'operació de compra de l'empresa Soluciones Alimentarias R45 per part d'Espuña ha rebut el suport de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet i de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d'Indústria. Aquest departament col·labora des de fa un any amb els jutjats mercantils de Catalunya per de fer un seguiment actiu dels processos concursals i buscar possibles inversors, amb la finalitat d'evitar el tancament de les empreses en concurs.

En el cas d'Espuña, a més, tant la Generalitat com el consistori han facilitat a l'empresa les gestions operatives per a l'adequació urbanística dels terrenys de La Pobla de Lillet i per a l'adaptació mediambiental de la zona pel que fa a la depuració d'aigües. En aquests moments s'està treballant a nivell de diferents administracions en l'adequació dels accessos al polígon industrial.