Salt demana un cop de mà a Girona per poder acollir un Ikea

Reclama la unificació de les trames urbanes juntament amb Vilablareix i Sarrià de Ter

Salt, Vilablareix i Sarrià de Ter volen que Girona accepti la sol·licitud conjunta per unir les trames urbanes dels municipis. Es tracta d'una figura urbanística necessària perquè Salt pugui accedir a alguns avantatges que la llei de comerç fixa només per als municipis de més de 50.000 habitants.

Així, Salt podria tenir grans superfícies comercials que ara per ara no pot acollir, com per exemple un Ikea. L'alcalde, Jaume Torramadé, creu que no hi ha cap motiu perquè Girona desestimi la proposta, per la qual s'han posat d'acord amb els altres dos municipis.

Segons la resolució que Salt porta a ple, Girona tindrà tres mesos per pronunciar-se. L'objectiu és que estigui fet abans que acabi l'any.

"L'únic que vol Salt és tenir les mateixes oportunitats comercials que les poblacions de més de 50.000 habitants o les capitals de comarca", ha afirmat l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, que afegeix que, a més, la llei permet tenir aquests avantatges si, d'acord mutu amb Girona, s'aprova la trama urbana consolidada supramunicipal. Per això, Salt porta a aprovació el ple d'aquest dilluns al vespre una sol·licitud a Girona perquè, juntament amb Sarrià de Ter i Vilablareix, aprovi aquesta unificació de les trames urbanes.

Segons la resolució que Salt porta a ple, l'Ajuntament de Girona tindrà tres mesos per pronunciar-se i si no es manifesta, quedarà aprovat per silenci administratiu. L'objectiu és tenir aprovada la delimitació abans de finals d'any.

Aleshores, Salt podria optar a acollir grans superfícies comercials, com ara Ikea, en el seu municipi. Ara per ara no és possible perquè la llei de comerç només preveu aquestes dimensions comercials en capitals de comarca o poblacions de més de 50.000 habitants.

"Això s'hauria de veure si es desenvolupa més endavant, ara per ara el que demanem és unificar trames sense tocar ni un metre quadrat, amb la superfície que té cada municipi", ha afirmat Torramadé que defensa que "no hi ha cap motiu" pel qual Girona s'hagués de negar a donar el vistiplau a la petició conjunta dels seus tres municipis veïns.