Detingut per atacar al seu sogre amb una destral a Palafrugell

L'ha ferit a la cara, un braç i una cama

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per atacar el seu sogre amb una destral a Palafrugell (Baix Empordà). Aquest divendres a primera hora del matí, l'agressor va anar fins a casa la víctima i el va esperar a l'aparcament. Allà, els dos homes es van discutir per la custòdia del fill de l'agressor, de qui en tenen cura els avis materns.

Va ser llavors quan el detingut va treure la destral i va atacar la víctima, com a mínim fins a tres vegades. El sogre va patir ferides a la cara, en un braç i en una cama i va haver de ser traslladat d'urgència a l'hospital de Palamós. Poc després, els mossos van detenir l'agressor -que s'havia anat a refugiar a casa seva- per un delicte de temptativa d'homicidi.

Els fets van tenir lloc aquest divendres a primera hora del matí. L'agressor estava enemistat amb el seu sogre per un tema familiar. Ell i la seva parella -la filla de la víctima- tenen un nen en comú, però la custòdia del petit ha quedat en mans dels avis materns.

Ahir, poc abans de les vuit del matí, l'agressor va anar fins al bloc on viu la víctima, situat al carrer del Vilar, i el va esperar a l'aparcament. Quan el sogre va baixar, els dos homes es van començar a barallar. Va ser aleshores quan el gendre, de cop i volta, va treure's una destral i va començar a ventar cops amb l'arma a la víctima. Com a mínim, el va atacar fins a tres vegades a diferents parts del cos.

L'home va rebre un cop de destral a la cara (que li va fer un tall de fins a 10 centímetres) i dos més en un braç i una cama. Després d'atacar i malferir la víctima, l'agressor va fugir del lloc. A conseqüència de les ferides de destral, el sogre va haver de ser traslladat d'urgència fins a l'hospital de Palamós. L'home, però, estava conscient i no es tem per la seva vida.

Després de rebre l'alerta, els Mossos d'Esquadra van començar a buscar l'agressor. Al cap de poca estona, el van aconseguir localitzar a casa seva, on havia anat a refugiar-se. Els agents el van detenir per un delicte de temptativa d'homicidi.

Crim amb una pistola casolana

Precisament, ara fa poc més d'una setmana, Palafrugell va ser l'escenari d'un crim. Un home que viu en un bloc del carrer Mestre Àngel López va matar el veí de replà, amb qui estava enemistat des de feia temps. Els dos homes es van començar a barallar i, durant la disputa, el detingut va agredir d'altre amb un ganivet i una pistola casolana. L'agressor li va engegar un tret al cap amb l'arma al seu veí, que va morir a l'instant.

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'home la mateixa nit del crim. Després de passar a disposició judicial, el detingut ha ingressat a presó en espera del judici. Se li imputa assassinat i tinença il·lícita d'armes.