149 professionals reforçaran a l'estiu els CAP de la regió de Girona

També s'ampliaran els horaris d'obertura d'alguns centres i es dotarà el territori de més ambulàncies

La Regió Sanitària Girona afrontarà els mesos d'estiu amb la incorporació de 149 professionals, que reforçaran a partir de l'1 de juliol principalment l'activitat als centres d'atenció primària (CAP) dels municipis de la Costa Brava, segons ha informat el Departament de Salut.

Aquesta és una de les actuacions previstes pel Departament, que se suma també a l'ampliació dels horaris d'atenció d'alguns dels centres sanitaris i la dotació d'una desena més d'ambulàncies en determinats punts estratègics. Es tracta de 66 metges, 51 infermers i 31 auxiliars administratius, que s'incorporaran a partir de l'1 de juliol i estaran repartits als centres d'atenció primària dels diferents municipis costaners de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva Marítima i l'Alt Maresme.

En concret, aquests professionals reforçaran els equips d'atenció primària de l'Escala, Llançà, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Canet de Mar, Pineda de Mar, Lloret/Tossa, Torroella de Montgrí, Palamós i Palafrugell.

D'altra banda, alguns centres d'atenció primària començaran a ampliar els seus horaris d'activitat a partir del dia 22 de juny i els mantindran així fins al 14 de setembre. Concretament, els CAP de Cadaqués, Platja d'Aro, Lloret de Mar i Malgrat de Mar estaran en funcionament les 24 h del dia, i els de Tossa i Canet de Mar estaran oberts de 8 h a 24 h durant el mateix període.

Un altre dels reforços de cara a la temporada d'estiu és el transport sanitari urgent, que a la Regió Sanitària Girona es veurà ampliat amb 10 ambulàncies del SEM a partir de demà i fins al 21 de setembre, dotades de dos tècnics en transport sanitari cada una. Així s'instal·laran unitats de 12 hores a Palafrugell, Palamós, l'Escala, Blanes, Castelló d'Empúries i Calella, a més d'unitats de 24 hores a Lloret de Mar, l'Estartit, Platja d'Aro i Santa Susanna.