El cantant de jazz Gregory Porter obrirà la temporada a Mas Sorrer a Gualta

Enguany també participen la barcelonina Miriam Swanson i la jamaicana Zara McFarlane

La programació d'aquest estiu a Mas Sorrer, una masia a prop de Gualta (Baix Empordà), vol ser un homenatge a vocalistes destacats i al mateix temps diferenciar-se de la resta de festivals que aposten per propostes més comercials. El cap de cartell d'enguany serà Gregory Porter, guardonat amb un Grammy com a millor vocalista de Jazz pel seu últim treball 'Liquid Spirit' i amb molt bona acollida de la crítica.

Oferirà un únic concert el 29 de juliol, al jazz-bar situat en ple camp de girasols del mas. La programació es completa amb l'actuació de la nigeriana Tokumbo, la barcelonina Miriam Swanson i el seu rhythm'n blues, i la britànica d'origen jamaicà Zara McFarlane. "En un club i amb una copa a la mà és com s'ha d'escoltar l'autèntic jazz", segons Gerard Argemí 'alma mater' d'un dels espais de l'Empordà que va néixer ara fa dotze anys amb la idea d'oferir un espai en plena natura des d'on gaudir de música en directa.

La programació de Mas Sorrer respon als gustos d'Argemí, que és músic, i s'allunya dels circuits comercials. Els gira-sols gegants s'han convertit en un segell identitari. El seu impulsor assenyala que en l'edició d'enguany s'ha posat el "llistó al màxim" per oferir jazz en estat pur i en un "espai màgic". Argemí recorda que durant dotze anys han programat concerts seguint el seu instint i el seu gust com a guia i sense cap subvenció pública.

La programació d'enguany és arriscada i vol ser un homenatge a vocalistes destacats. El concert inaugural de Gregory Porter, guardonat amb un Grammy com a millor vocalista de Jazz pel seu últim treball 'Liquid Spirit', serà una de les grans apostes. El prestigiós cantant de soul i jazz ha decidit fer escala al club de Gualta en plena gira internacional després de veure un vídeo de la filla d'Argemí de set anys cantant una de les seves cançons al cotxe, una anècdota que va contribuir a fer possible aquest "regal".

Una altra veu femenina que destacarà en la programació d'enguany és Zara McFarlane. Aquesta britànica d'origen jamaicà apunta maneres com a futura gran diva del jazz i és una barreja de Nina Simone, Sarah Vaughan i Billie Holliday. Presentarà el seu últim treball en el que és un retorn a l'essència d'aquest gènere.

En clau més pop, es comptarà amb l'actuació de Tokumbo, excantant de TokTok que amb la seva delicada veu presentarà el seu primer disc en solitari, on es barreja el soul-pop dels anys 60, el blues i el 'folk-noir'.

Durant tot l'agost, cada dijous se celebren les nits 'Aubamba Baluba' dedicades als anys cinquanta. La barcelonina Miriam Swanson, amb una veu poderosa i plena de matisos, participarà en aquestes nits temàtiques el 14 d'agost. Swanson s'ha fet un lloc important en l'escena del rythm'n blues d'aquest país i presentarà un repertori eclèctic que va des de la bossa nova fins a la música popular.

El Festival Internacional de Curtmetratges

Com cada any, també se celebrarà el Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer, que ja s'ha convertit en una cita per a nous creadors i una de les més esperades del públic. Es farà els dies 22, 23 i 24 d'agost i en la seva edició 8 i 1/2 s'homenatjarà al gran Federico Fellini. La selecció de les projeccions ha anat a càrrec dels directors que van guanyar en anteriors edicions.

Les entrades dels concerts ja es poden comprar per Internet i van des dels 25 euros fins als 38 euros.