Quatre activistes antiMAT es lliguen a una torre de la línia d'alta tensió de Fellines

Tres d'ells es troben a uns 60 metres d'alçada subjectats amb cordes i arnesos

Quatre activistes antiMAT s'han lligat aquest dijous al matí a la torre 64 de la línia d'alta tensió, a Fellines, al terme municipal de Viladasens (Gironès). Tres d'ells es troben a uns 60 metres d'alçada i s'aguanten subjectats amb cordes i arnesos, amb el suport d'una cadira, mentre que el quart activista s'ha situat a una alçada molt menor, a uns deu metres d'alçada.

Fins a la zona, s'hi han desplaçat membres dels Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra, que esperen l'arribada dels agents de la BRIMO del cos procedents de Sabadell perquè despengin els quatre activistes. Prop del lloc on té lloc la protesta, també a Fellines, un activista antiMAT es va atrinxerar el passat 8 de gener dins d'un cotxe enterrat sota terra on hi havia d'anar una torre i l'operació per alliberar-lo es va allargar onze hores després que els bombers busquessin diversos mètodes per treure'l del lloc.


L'activista havia construït un túnel que el portava des d'una caravana fins a l'interior d'un cotxe que havia enterrat. A més, dins el vehicle l'home hi tenia un bidó ple de ciment on hi havia atrapat la mà.

Per això, en l'operació hi ha va intervenir una retroexcavadora per desenterrar el cotxe fins a radials i martells percutors per poder-li alliberar la mà del bidó. Després d'enfrontaments entre Mossos i manifestants, sis persones van acabar imputades en el cas.