Navarro se'n va

El fins ara líder dels socialistes catalans ha convocat una roda de premsa a les 17h per explicar els motius

El líder del PSC, Pere Navarro, ha explicat els motius pels que "abandona" la primera secretaria. El socialista ha detallat en roda de premsa que ha pres la decisió "després de parlar i escoltar a molta gent", tot i que ha remarcat que "ningú" li ha demanat la dimissió "taxativament". Segons Navarro, presentarà la renúncia a la primera secretaria en el Consell Nacional de dissabte perquè "és el millor per al PSC". "No estic, ni he estat mai, aquí per interessos personals.

Estic per a server al partit i a la societat catalana", ha dit, tot afegint que deixa en mans de la nova direcció la seva continuïtat com a diputat al Parlament. Ara, serà el Consell Nacional qui decidirà el calendari del congrés. Amb el rostre seriós, acompanyat només pel seu equip i per l'exprimer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí.

Així ha comparegut Pere Navarro davant la premsa per explicar els motius que han motivat que deixi la primera secretaria del PSC. El socialista ha assegurat que "fa dies" que tenia presa la decisió, però ha preferit esperar a anunciar-la aquest dimecres per motius que ha desvinculat de l'actualitat política.


 
"Després de les eleccions europees, cal donar un senyal fort a la societat. Per això, després d parlar i escoltar a molta gent, he arribat a la conclusió que la millor manera de contribuir-hi és abandonar la primera secretaria en el proper Consell Nacional". Amb aquestes paraules Pere Navarro ha anunciar la seva renúncia al lideratge del PSC, després de setmanes assegurant que no plegaria i que se sentia més fort que mai per encarar els canvis que necessitava el partit i Catalunya.

El fins ara primer secretari ha admès que en les seves converses amb l'entorn socialista i els quadres intermitjos del PSC se n'ha adonat de "quina és la situació del partit". "I ara el que faig és aportar una solució a aquesta situació", ha afegit. Així, Navarro presenta la seva dimissió com una decisió reflexionada i fruit de les reunions mantingudes per esbrinar quin era el millor camí per al PSC. Però tot i això, ha assegurat que no ha tingut "cap conversa amb ningú que em digui de manera taxativa que plegui".

En aquest sentit, ha considerat que les reunions mantingudes amb l'entorn del PSC no l'han fet sentir sol tot i la falta de suports, però li han servit per estar "segur que la millor decisió per al PSC" és plegar de la primera secretaria. "No estic, ni he estat mai, aquí per interessos personals. Estic per servir al partit i a la societat catalana", ha afegit.

El proper pas està, doncs, en mans del Consell Nacional de dissabte vinent, que en lloc d'aprovar modificacions a l'Executiva com estava previst, haurà d'iniciar el procés que culmini en un congrés extraordinari del PSC. Per fer-ho, el Consell Nacional pot fixar directament una data per al conclau socialista i nomenar una comissió organitzadora, o bé aprovar la constitució d'una gestora que faci aquest procés.

Pere Navarro, doncs, deixa a l'elecció del Consell Nacional la data de la cita socialista que escollirà la nova cúpula del partit. Tot i això, ha insinuat que veu unt tant precipitat que el congrés se celebri abans de l'agost.

El que tampoc ha aclarit el fins ara primer secretari del PSC és si deixarà el Parlament. De moment, manté el seu escó i el seu càrrec de president del grup parlamentari, però ha deixat en mans de la nova direcció la decisió de seguir vinculat als òrgans directius, al grup parlamentari i, fins i tot, mantenir el seu escó. "Estic al servei del partit i del grup", ha dit.

De qui pot ser el nou primer secretari, Navarro no n'ha volgut parlar, però ha considerat que el PSC té "molta gent que podria assumir el lideratge, tot i que potser ara no els coneixem tant". A qui sí ha volgut lloar de manera efusiva és a qui ha estat aquests anys la seva mà dreta entre els càrrecs públics del PSC, el portaveu del grup parlamentari Maurici Lucena. "És excel·lent en la seva feina, i ha estat molt lleial, no amb mi sinó amb el partit. I això té molta importància en un moment com aquest", ha sentenciat.

Desvinculat dels crítics

Pere Navarro ha volgut desvincular la decisió del paper dels crítics i de les trifulgues internes que han protagonitzat. Però el socialista ha volgut tenir unes dures paraules contra ells. Després de destacar la seva "permanent voluntat de diàleg intern" i de recordar que va voler fer executives i llistes "d'integració", Navarro ha retret que "malauradament, alguns van decidir aprofitar-ho per subratllar de forma permanent i pública diferències de criteri i vulnerar acords després de debats intensos".