Registren 250 joves a l'estació de tren de Blanes per buscar droga

Han aixecat actes per tinença d'estupefaents i posessió d'armes

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han començat a fer controls a l'estació de Blanes (Selva) per buscar drogues o armes prohibides als joves que hi arriben en tren per sortir de festa. El dispositiu, batejat amb el nom de 'Via', ja ha aixecat 41 actes, de les quals una trentena per estupefaents (cocaïna i marihuana) i la resta per armes prohibides (sobretot, navalles).

A més, els agents també han denunciat dos joves per danys per haver fet bretolades en un tren i a l'edifici de l'estació. Tot i que el dispositiu 'Via' centra el focus a la zona de l'estació de Blanes, els agents també controlen la zona dels Pins, on es concentren les discoteques, coincidint amb l'horari en què tanquen els locals.

El dispositiu 'Via', anomenat així per la seva relació amb els trens, té per objectiu garantir la seguretat a la zona dels Pins de Blanes. En aquest cas, però, a més de patrullar a peu de carrer, els mossos i la Policia Local van a buscar els joves tan bon punt arriben al municipi.


Com que als caps de setmana la majoria d'ells vénen en tren procedents de Barcelona, els agents els esperen a l'andana mateix. Allà, la policia identifica i escorcolla alguns joves només baixar del comboi, i s'asseguren que no portin drogues o armes prohibides al damunt.

De moment, aquest dispositiu específic ja s'ha fet durant dues nits de dissabte (en concret, les del 10 de maig i la del 7 de juny). Per part dels mossos, apart de les patrulles de la zona, hi prenen part agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i els gossos de la unitat canina (que rastregen els trens i la zona de vies).

Durant aquests controls, la Policia Local de Blanes i els vigilants de la Renfe també col·laboren. Els segons vigilen tot el perímetre de l'estació, i els primers intensifiquen el patrullatge des d'aquí i fins a la zona dels Pins.

Droga i armes prohibides

Durant els dos caps de setmana d'operatiu 'Via', els mossos i la Policia Local han escorcollat 250 joves, n'han denunciat dos per danys i han aixecat 41 actes, que han acabat en comisos de droga i armes prohibides. En concret, 29 eren per tinença d'estupefaents (cocaïna i marihuana) i les dotze restants, per possessió de navalles i altres armes prohibides. Pel què fa a les dues denúncies, es tracta de brètols que han provocat danys en un tren i a l'estació.

Tot i centrar el focus a l'estació de Blanes, el dispositiu 'Via' també té una segona fase. Aquesta comença en el moment en què tanquen les discoteques. Aleshores, els agents vigilen que els joves que tornen caminant fins a l'estació des de la zona dels Pins ho facin sense provocar cap problema d'ordre públic.

Durant els caps de setmana d'estiu, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Blanes continuaran fent més controls en el marc d'aquest dispositiu específic.