L'Aeroport de Girona torna a perdre passatgers al maig

Aquest cop amb una caiguda del 20% respecte el 2013

L'aeroport de Girona no remunta el vol. Ni el fet que arribi el bon temps, ni que s'hagi ampliat l'oferta de vols per a la temporada d'estiu fa que els registres de passatgers mostrin xifres positives. La tendència a la baixa s'ha constatat de nou aquest mes de maig, quan han passat per l'aeroport un 20% menys de passatgers que fa just un any. 

Les dades d'Aena també recullen que les operacions s'han reduït un 20,4% i també han baixat les tones transportades un 26,4% respecte el maig del 2013. 

De fet, en el que portem de 2014 cap mes ha registrat xifres positives. Al gener la davallada en el nombre de passatgers va ser del 25,1%, al febrer del 26,6%, al març va arribar a 47,2% i l'abril es va tancar amb un 16,8% menys de passatgers. En tots els casos són davallades molt més pronunciades que les que va experimentar l'aeroport gironí a principis del 2013. Per exemple, al gener de l'any passat la caiguda va ser del 10,2%, al febrer del 13,7% i al març, fins i tot, l'aeroport va créixer en un tímid 3,5%. 

Així doncs, mentre que durant el primer quadrimestre del 2014 van passar per l'aeroport un total de 551.256 passatgers, un any més tard la xifra cau fins als 401.535, un 27,2 % menys. 

Present i futur complicats

I les perspectives de futur tampoc són massa optimistes, ja que Ryanair -la principal companyia que opera des de l'aeroport gironí- ja ha avançat que per a la temporada d'hivern reduirà vols. Concretament, només operarà 14 destinacions des de Girona a partir del darrer cap de setmana d'octubre. Això suposa una reducció del 25% respecte les 19 rutes d'aquest passat hivern i un descens del 36% en relació als 22 destins de la temporada d'hivern del 2012.

A més, la companyia ha optat per retirar a partir de l'hivern vols històrics que s'havien ofert des de l'aeroport de Vilobí d'Onyar des que Ryanair hi va aterrar, el 2004. Alguns d'aquests són les connexions amb Londres (tant amb l'aeroport de Luton com amb Stansted) i també amb París Beauvais.