Surt al mercat una nova cervesa feta amb blat dels Aiguamolls de l'Empordà

S'elabora amb varietats antigues que s'utilitzen per fer el Pa de Tramuntana

Els cervesers empordanesos, Joan Benejam i Marc Mallol, s'han tornat a reinventar creant una nova cervesa, la Rufa Blat dels Aiguamolls de l'Empordà. Aquesta és la tercera cervesa que els empresaris treuen al mercat utilitzant elements distintius de l'Empordà.

En la primera cervesa van incorporar mel dels apicultors de la zona, la segona portava garnatxa solera d'Espolla i aquesta tercera té com ingredient principal un dels blats cultivats als Aiguamolls de l'Empordà, el 'Florence Aurora'. La idea va sorgir conjuntament amb el Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines i s'ha donat a conèixer aquest diumenge durant la setzena edició de la Fira del Pa de Castelló d'Empúries.

Per aconseguir aquesta nova beguda els cervesers empordanesos i el Gremi de Flequers han estat experimentant amb diferents blats antics que es cultiven als Aiguamolls de l'Empordà i que el col·lectiu gironí va recuperar per fer el seu famós Pa de Tramuntana. Després de provar diverses varietats, finalment es va escollir el blat 'Florence Aurora', una de les més rústiques que es produeixen en aquest espai de l'Empordà. Segons els seus creadors, la nova cervesa té un gust que recorda al pa i el llevat.

Els dos joves impulsors són enginyers provinents del món vitivinícola que van decidir aplicar els seus coneixements en fermentacions a l'àmbit de les cerveses. Per donar a conèixer la seva última creació, el Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines i els dos joves han ofert un tastet dins la 16a Fira del Pa de Castelló d'Empúries que s'ha celebrat aquest diumenge.