Lloret de Mar constitueix un grup de treball per renovar el turisme al municipi

El Pla Operatiu 2014-2020 haurà d'estar enllestit al novembre

El grup de treball 'Lloret de Mar, renovació de destinacions' -format per representants de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Lloret de Mar, i dels empresaris del municipi- s'ha reunit aquest divendres per començar a elaborar el Pla Operatiu 2014-2020, en què es concreten els projectes que s'hauran de dur a terme fins el 2020 per renovar la localitat com a destinació turística.

El pla ha d'estar enllestit al novembre. La posada en marxa d'aquest grup inicia la segona fase del conveni signat el passat mes de març per la Generalitat, l'Ajuntament de Lloret de Mar i la Mesa del Turisme de Lloret.

Aquest equip ja ha definit els eixos d'actuació i ha ordenat les diferents àrees de treball per presentar el mes de novembre el Pla Operatiu 2014-2020. Aquestes àrees de treball contemplen des de la rehabilitació i renovació de la planta d'allotjament turístic, la remodelació urbana, la connectivitat, mobilitat i serveis turístics, la potenciació de productes estratègics i segments d'alt valor afegit per a la demanda, fins a la captació d'inversions.


Entre d'altres assistents, la reunió ha comptat, per part de la Generalitat, amb la presidència del secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i la directora general de Turisme, Marian Muro; per part de l'Ajuntament de Lloret de Mar, l'alcalde del municipi, Romà Codina, i el regidor de Turisme, Jordi Orobitg; i per part de la Mesa del Turisme de Lloret, el seu president Joan Molist.

A partir de novembre s'iniciarà la tercera fase amb la presentació i aplicació d'aquest Pla Operatiu. Amb aquest projecte, la Generalitat de Catalunya implementa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2013-2016 a través de Lloret de Mar, una de les destinacions turístiques catalanes de referència.