Dos projects gironins guanyen el Premi Arquitectura 2014

Es tracta de la restauració del claustre romànic de Sant Daniel i les Cases Pati de Celrà

La Casa GG de Camallera, obra de Sergi Serra i Marta Adroer, s'ha endut el Premi Arquitectura 2014 mentre que en la categoria de Premi Jurat de la Cultura, atorgat per representants del món cultural, social i industrial, el guardonat ha estat el treball de restauració del claustre romànic de Sant Daniel de Girona, obra de Josep Pla de Solà-Morales.

El Premi Jurat de la Indústria s'ha declarat desert davant una selecció "molt plural i equitativa" que ha fet impossible que el jurat -format per empresaris, professionals de la tecnologia i la universitat- pogués atorgar un únic premi.

En l'edició d'enguany també s'ha dedicat una menció especial a 'Captura d'un instant' en el marc del Girona Temps de Flors, de Cristina Masferrer, Gustavo A. Torres i Èlia Clemente; i quatre finalistes als projectes Les línies de l'aigua, de l'Equip ESPAIsatge; MOSCA, de Pau Sarquella i Carme Torres; la Rehabilitació i conversió d'habitatge en Bed&Breakfast Can Bo de Pau a Salt, de Montserrat Nogués i Manel Bosch; i la Casa Entremurs a Olot, de RCR Aranda Pigem Vilalta arquitectes.

L'acte de lliurament, que s'ha fet a la seu del COAC a Girona, ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat,Santi Vila; el president de la Demarcació de Girona del COAC, Frederic Cabré; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; del director de Banca d'Institucions a Girona de CaixaBank, Josep Blanch, i dels arquitectes Eduard Callís i Bàrbara Balanzó, membres del jurat d'enguany.

Els premis tenen com a objectiu premiar la bona arquitectura que es fa a la demarcació de Girona. Segons els seus impulsors, un any més es confirma que, que tot i la situació de crisi, el sector gaudeix d'un bon estat de salut. Segons el president de COAC, Frederic Cabré, "després de 17 anys, els premis d'arquitectura de Girona segueixen essent l'evidència de la gran qualitat de l'arquitectura del nostre entorn".

Tots els projectes seleccionats queden recollits en una exposició que ha estat comissariada pels joves arquitectes M.Clara Riera, Pere Fina i Albert Bosch. El projecte expositiu classifica per tipologies els trenta-un seleccionats i, simulant l'art japonès de l''origami, de l'agrupació en resulta un joc volumètric de cartró, material únic de la mostra.

El Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona compten amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l'Obra Social de 'la Caixa', Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona i Blanes, Iguzzini, Diari de Girona, Hermandad Nacional de Arquitectos, Rebujent, El Punt Avui, l'Hotel Ciutat de Girona, Inbento, Ormodesign, i La Selva.