L’Ajuntament de Girona presenta la nova programació d’activitats d’estiu per a joves

Dilluns s’obren les inscripcions per a la seixantena d’activitats que es faran entre els mesos de juliol i setembre

El pròxim dilluns, dia 9 de juny, s’obriran les inscripcions per a les activitats per a joves, programades des de l’Ajuntament de Girona, que tindran lloc entre juliol i setembre del 2014. Es tracta d’un total de 60 propostes sumant cursos, tallers, jornades, xerrades informatives, concursos, torneigs, concerts i mostres artístiques, entre d’altres. “S’han programat activitats diverses, adaptades als interessos i a les necessitats actuals dels joves, per tal d’oferir una programació formativa i lúdica que arribi al màxim nombre de gironins i gironines possible”, ha afirmat la regidora de Joventut, Roser Urra.

En aquesta nova programació, el servei de treball i formació de L’Estació Espai Jove segueix oferint tallers i cursos dirigits als joves que cerquen feina. Es dirigeix tant a persones joves que cerquen feina aquí com als que volen marxar a l’estranger. En aquesta ocasió, per als que volen iniciar el seu propi projecte empresarial hi haurà un curs específic i assessorament, dirigit per la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC).

Pel que fa a l’àmbit de formació, es faran xerrades sobre quines beques hi ha per estudiar i també quines opcions formatives existeixen per a les persones que no han estat acceptades als estudis que optaven o n’han quedat fora per diversos motius, així com un servei de suport per a les sol·licitud de beques. En aquest sector cal esmentar que el servei d’autoaprenentatge oferirà un espai informatitzat amb accés gratuït a ordinadors amb Internet per als joves que estiguin estudiant algun idioma, s’estiguin traient el carnet de conduir, estiguin duent a terme estudis diversos o bé busquin feina. S’oferirà també una setmana temàtica gratuïta per millorar l’anglès oral d’una manera lúdica per a joves amb un nivell bàsic de l’idioma, un taller de remeis casolans i de cuina, i altres activitats.

Com cada estiu, una de les activitats més esperades és el cinema a la fresca a les palmeres de darrera de L’Estació, on els dimecres de juliol a les 22 h es projectaran 3 pel·lícules d’interès per a joves.

Per acabar, el setembre s’inaugurarà amb la 19a edició del Mostrar’t amb un concert de la Paula Grande on es presentaran els 3 artistes que exposaran en aquesta edició: Ikram El Hyani, Nirvana Jiménez i Nahuel Forchini, amb les seves interessants i diverses propostes de pintura, il·lustració i escultura.

Els Químics Espai Jove organitzarà les seves activitats estiuenques amb setmanes temàtiques gratuïtes: dansa, clown, teatre i circ, audiovisuals, anglès i imatge. També hi haurà cursos de guitarra, maquillatge, tallers per enquadernar els llibres, cuina dirigida a joves, projeccions de pel·lícules, tardes amb jocs de taula, una lligueta de ping-pong, etc.

Pel que fa a la formació, Els Químics oferirà una aula d’estudi específica per a alumnat de batxillerat que necessiti estudiar durant l’estiu. També hi haurà tallers de bricolatge i reciclatge amb eines, material i orientació per dissenyar, crear i participar en la renovació de l’espai.

El Servei d’Informació Juvenil de L’Espai Marfà oferirà tardes de jocs de taula a càrrec de Ludus Mundi, un curs d’il·lustració, xerrades relacionades amb els estudis, els bucs d’assaig i “A peu de foto” (un concurs de microrelats per Twitter).

Cal destacar també tota la programació d’interès juvenil que es durà a terme al Centre Cívic Santa Eugènia en el marc del programa “Estiu Actiu a Santa Eugènia”. Hi trobarem setmanes temàtiques on els joves gaudiran d’activitats vinculades al món de l’art urbà, la salut, la cuina, la dansa o l’orientació acadèmica.

Tota la programació d’activitats es pot consultar a les pàgines web i les inscripcions es podran fer en línia a partir del proper dilluns 9 de juny a: www.girona.cat/estacio,www.girona.cat/quimics i www.girona.cat/marfajove.