Una taca d'oli d'uns 300 metres de diàmetre es dirigeix cap a Calonge

Protecció civil activa la prealerta del pla CAMCAT

Una taca d'uns 300 metres de diàmetre provinent del Port de Palamós es dirigeix cap a la platja de Torre Valentina de Calonge (Baix Empordà). Com a mesura preventiva, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla CAMCAT. Segons informa Ports de la Generalitat, el vessament, d'uns 150 litres, s'ha detectat a dos quarts de nou del matí d'aquest divendres entre els molls de Ponent i el Comercial. Tot seguit s'ha començat a tractar la taca amb dispersant i fulls absorbents i Salvament Marítim ha començat a batre.

A causa del canvi de direcció del vent, la taca ha sortit del port i segons els Bombers de la Generalitat -que han fet un vol de reconeixement en helicòpter- ara es desplaça cap a Calonge. Concretament, el vessament va en direcció sud-oest, cap a la platja llarga de Palamós i cap a Torre Valentina, a Calonge.

Salvament Marítim ha continuat treballant per reduir la taca i mitjançant la Creu Roja ha incorporat dues embarcacions més que treballen per reduir el vessament. L'Agència Catalana de l'Aigua ha demanat que els municipis dels voltants que prenguin mesures preventives davant la possible afectació de la qualitat de l'aigua.

A més, Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha fet el seguiment detallat de l'evolució de la taca. A més està pendent de l'impacte que pot provocar a les platges de Palamós, Calonge, Castell-Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.