ERC denuncia que la Policia Nacional va intimidar un jove a Figueres per parlar en català

El jove fou increpat i identificat per dos agents del cos

Esquerra Republicana de Catalunya a Caldes de Malavella (Selva) denuncia i rebutja l'actuació de dos agents de la Policia Nacional vers un jove independentista del municipi per parlar en català.

Els fets van succeir el dimecres al matí, a l’estació de tren de Figueres (Alt Empordà) quan I.C.B. volia agafar el tren en direcció a Girona i un parell d’agents del Cos de Policia Nacional van demanar-li el DNI. El jove va respondre en català que no el duia a sobre però que els podia donar el número perquè el comprovessin. Els agents li van exigir que el jove, que vestia amb un jersei independentista, parlés en espanyol, però ell va continuar parlant en català.

Els agents el van forçar a acompanyar-los fins el cotxe policial estacionat fora de l’estació de tren de Figueres. A l’interior del vehicle, els dos agents –especialment un molt més agressiu- li comencen a fer preguntes sobre la seva ideologia i la seva vida, i  li insisteixen a que parli en espanyol, tot i que I.C.B. continua parlant-los en català. La situació va acabar després que els dos agents comprovessin la identitat de I.C.B, i el van deixar sortir del cotxe policial.

ERC Caldes denuncia que el jove va estar sacsejat i maltractat verbalment, i que els insults també anaven dirigits contra Catalunya, els catalans i la llengua catalana, així com els independentistes.

Els pares del jove, militants d’ERC de Caldes de Malavella, rebutgen totalment l’actuació dels dos agents i es pregunten quants altres joves independentistes hauran patit actuacions similars arreu del país. A tots els que pateixin actuacions similars, els demanen que no callin, "que el silenci per por és una arma més en contra del procés sobiranista català".

Però també asseguren que, després d’aquesta actuació policial, encara s’afermen més en "l’anhel de llibertat d’una Catalunya on la policia sigui democràtica, transparent i modèlica en el seu tracte amb els ciutadans de la futura República catalana".