1.130 vehicles controlats i 46 denúncies en un macrocontrol a l'AP-7

Durant el dispositiu a Maçanet de la Selva van aturar un conductor que circulava a 211 km/h

1.130 vehicles controlats i 46 denúncies per diverses infraccions. Aquest és el balanç del macrocontrol de trànsit que els Mossos d'Esquadra van dur a terme la matinada del passat 1 de juny a l'autopista AP-7 al seu pas pel terme municipal de Maçanet de la Selva en sentit nord. El dispositiu, que es va allargar de les quatre de la matinada a les vuit del matí, coincidint amb les franges horàries associades a l'oci nocturn, es va saldar amb quatre positius administratius i un penal per alcoholèmia, un positiu per consum de drogues, un comís administratiu de marihuana i 31 denúncies per excés de velocitat.

Entre aquestes, destaca la d'un vehicle que els agents van aturar per circular a 221 km/h. A banda d'agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona, en el dispositiu també hi van participar efectius de la Unitat Operativa de Mobilitat, de la Unitat Canina i de l'Àrea de Regional de Recursos Operatius dels Mossos d'Esquadra.

L'especificitat de la via i del control, va requerir també la col·laboració del Servei Català de Trànsit per a la correcta senyalització a l'hora de procedir a aturar els vehicles.

Com a resultat de l'operatiu, es van controlar 1132 vehicles, dels quals a 244 se'ls va fer el corresponent control d'alcoholèmia. D'aquests, 4 van ser positius administratius i un positiu penal amb una taxa de 0.65 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. De les tres lectures efectuades per detecció de drogues, un conductor va donar positiu en amfetamina, metamfetamina i haixix.

Dels 861 vehicles controlats per velocitat, se'n van denunciar un total de 31. Destaca un vehicle d'alta gamma que va ser enxampat quan circulava a 211 quilòmetres hora, en un tram on la velocitat màxima permesa és 120 km/h.

Respecte al control específic de transports es van inspeccionar 27 vehicles, dels quals 9 van acabar denunciats i 3 immobilitzats, un d'ells per manipulació irregulars en el tacògraf.