El PSC força Pia Bosch a deixar de ser la portaveu a la Diputació de Girona

La socialista és així castigada per les seves crítiques al partit

El PSC ha forçat Pia Bosch, una de les veus més crítiques del partit, a deixar de ser la portaveu del grup socialista a la Diputació de Girona. Han estat els seus companys de grup els qui li han demanat que renunciés voluntàriament però, com que no ha volgut, han decidit que a partir d'ara el PSC no tindrà portaveu fix i es distribuiran la responsabilitat en funció de la temàtica a abordar.

La presidenta del grup a la corporació, Maria Teresa Ferrés, creu que "per coherència" Pia Bosch no podia continuar essent la portaveu després d'admetre que se sent "incòmoda" representant el partit i després de renunciar a disputar les primàries per tornar a ser la candidata del PSC a la ciutat de Girona.

Inici del desencontre

Pia Bosch va ser una de les deu membres de l'executiva del PSC gironí que el 22 d'abril va anunciar que dimitia per discrepàncies amb la direcció. Des de llavors, ha reconegut sense embuts i en reiterades ocasions que no se sentia identificada amb el projecte socialista i que no compartia el rumb que l'actual direcció havia donat al partit. 

Bosch va fer un pas més quan la setmana passada anunciava que no aniria a les primàries del PSC a la ciutat de Girona, tot i ser actualment la portaveu del grup municipal. Bosch desmuntava així l'aposta del PSC per triar el candidat a través d'unes primàries, a les quals de moment només hi concorre la regidora Sílvia Paneque. Durant la seva conferència, Bosch va tornar a ser crítica amb la línia del partit i va assegurar que no s'hi sentia identificada i va anunciar que la seva opció passava per "contribuir" a generar una alternativa d'esquerres a l'Ajuntament de Girona al marge de les sigles del PSC. 

Després d'aquests esdeveniments, el primer secretari del partit a Girona, Juli Fernández, va ser el primer en demanar a Bosch que deixés de ser portaveu el partit tant a l'Ajuntament de Girona com a la Diputació de Girona. Aquest dimarts s'ha produït el primer moviment en aquest sentit i el partit ha comunicat que Pia Bosch deixa de ser la portaveu del grup a la Diputació de Girona. 

Una decisió "per coherència"

La decisió s'ha pres durant la reunió que habitualment fa el grup cada dimarts. Allà, la presidenta del grup ha plantejat a Bosch que havia de deixar de ser portaveu per una qüestió de coherència. "Si no se sent còmoda dins del projecte socialista per lògica no pot ser la portaveu", ha manifestat la presidenta del grup, l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés. 
La presidenta ha plantejat a Bosch que deixés el càrrec per decisió pròpia, un extrem que la portaveu no ha acceptat. Ha estat llavors quan el grup ha acordat una nova manera de funcionament: no hi haurà un portaveu fix i cada diputat (inclosa Bosch) defensarà un o altre tema depenent de la seva expertesa i perfil. " D'aquesta manera podem aprofitar el perfil d'alcaldes que governen i coneixen bé la dinàmica del municipalisme", ha defensat Ferrés. 

Pia Bosch cobrava un plus com a portaveu de la Diputació de Girona (9.000 euros anuals bruts) i, segons Ferrés, s'ha decidit que deixi d'ingressar aquests diners i que cap altre diputat ho percebi. El PSC ja ha remès una carta al president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, perquè estigui assabentat d'aquesta decisió. 

Bosch entén però no comparteix la decisió

La fins ara portaveu socialista a la Diputació de Girona ha reconegut que la decisió de deixar el càrrec li ha plantejat la presidenta del grup i que ho ha atribuït a les seves declaracions en contra del partit. "És conegut i notori que jo he dit que no comparteixo la deriva del PSC", ha reiterat Bosch. La proposta de Ferrés ha generat un debat dins el grup i, segons Bosch, tant ella com el diputat Pere Albó han defensat que "la diversitat d'opinions" dins el partit.

"Jo he complert amb la meva funció i ho he fet amb responsabilitat, aportant el meu coneixement", ha defensat Pia Bosch, que assegura que acata la decisió majoritària del grup però que no la comparteix. "Tenir opinió no és un delicte", ha sentenciat. Tanmateix, ha reconegut que és decisió del grup tant nomenar el portaveu com treure-li les seves funcions.