Desarticulat un grup criminal que havia comès nou robatoris en empreses catalanes

Inutilitzaven els sistemes d'alarma per evitar l'avís d'intrusió i obrien la caixa forta amb una llança tèrmica

Els Mossos van detenir el 28 de maig quatre persones per cometre nou robatoris amb força en empreses de Catalunya, concretament a Agramunt, Sant Sadurní d'Anoia, Fogars de la Selva, Lleida, Mataró i Girona, entre el 9 de novembre i el 31 de març.

Els detinguts seleccionaven una empresa que disposés de molts diners en efectiu i hi feien una visita per analitzar i recollir la màxima informació possible sobre la ubicació de la caixa forta i dels sistemes de seguretat. A continuació, hi tornaven i inutilitzaven els sistemes l'alarma per evitar que l'avís d'intrusió arribés a la policia i poder manipular la caixa forta amb una llança tèrmica fins a obrir-la i robar-ne el contingut.

En la majoria de robatoris, a més, els intrusos s'enduien el disc dur que emmagatzemava les imatges de les càmeres de videovigilància. D'altra banda, per forçar la caixa forta utilitzaven una llança tèrmica o un bufador i hi aplicaven una combinació d'oxigen i acetilè que, gràcies a què assolia una temperatura superiors als 3.000 graus centígrads, provocava un oxitall que en possibilitava l'obertura i l'accés als diners que contenia.

Una altra de les característiques del grup era la seva constant mobilitat ja que, en els darrers mesos, els seus membres havien estat identificats a les demarcacions de Lleida, Barcelona, Girona, Tarragona, Saragossa i Castelló.

Els detinguts tenen entre 25 i 30 anys i són de nacionalitat espanyola, portuguesa i marroquina i veïns de la Seu d'Urgell, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Valls de Valira. Finalment, el passat 28 de maig els Mossos els van poder detenir i després de passar a disposició del jutgem van ingressar a la presó.

Els Mossos donen el grup per desarticulat, tot i que investiguen si els quatre homes poden estar implicats en altres robatoris.