El Girona s'ho jugarà tot a Montilivi (2-1)

Els de Machín guanyen la Ponferradina i es jugaran les opcions de permanència contra el Deportivo a Montilivi

Es presentava com el partit més transcendent de la temporada, i lluny d'arrugar-se el Girona ha demostrat avui el caràcter d'un equip que mai ha perdut l'esperança. Els blanc -i-vermells s'han vist uns minuts a Segona B, però Ortuño amb el gol que donava la victòria i les aturades finals d'un Becerra en estat de gràcia han estat la clau de l'èpica victòria davant la Ponferradina.

El partit començava amb un Girona molt ordenat que intentava transformar la pressió del partit en una pressió extenuant sobre la Ponferradina, que no es trobava còmode. Amb els de Machín dominant, arribava el primer del partit, al catorze, quan Ortuño rematava una falta lateral de Timor gairebé a plaer. Amb el gol el Girona agafava aire, creant molts més problemes a una Ponferradina que no es trobava sobre el terreny de joc i que vivia d'algun ensurt esporàdic de Javi Lara.

La segona part començava amb els locals molt més llençats, que tot i recuperar sensacions no acabaven de posar perill real a la porteria de Becerra. El Girona, per la seva banda, tampoc deixava de buscar perill, buscant les bandes i amb bones combinacions. De fet, Tato tenia a les seves botes el segon del Girona i deixar així sentenciat el matx, però Robusté treia la pilota de la línia amb el porter local ja superat.

Però el domini de la Ponferradina s'acaba materialitzant quan Berrocal posava l'empat al marcador i deixava el Girona virtualment a Segona B. Però el deliri a la grada s'ha vist truncat sis minuts després, quan Ortuño s'anticipava a la defensa lleonesa i capgirava totalment la situació. Becerra, però, acabava posant la cirereta a l'èpica als instants finals, quan Yuri tenia una ocasió clara per empatar i el jove porter gironí ho evitava amb una gran aturada. El Deportivo, ja a primera, serà l'ultim escoll abans de la tant preuada permanència.

Fitxa Tècnica:

1 Ponferradina: Santamaría; Ramírez (Carpio, min. 16), Alberto Aguilar, Robusté (Samuel, min. 75), Bellvís; Acorán, Jonathan (Marquitos, min. 53), Juande, Javi Lara; Berrocal i Yuri.
2 Girona: Becerra; Ramalho, Chus Herrero, Richy, Junca; Iván López (Juanlu Hens, min. 71), Timor, Eloi, Felipe (Matamala, min. 83); Tato (Gerard, min. 58) i Ortuño.
Gols: 0-1 (min. 14): Ortuño. 1-1 (min. 71): Berrocal. 1-2 (min. 78): Ortuño.
Àrbitre: Piñeiro Crespo (Comitè Asturià). Ensenya groga a Acorán i Yuri, de la Ponferradina i a Timor, del Girona.