Un centenar de persones fan una marxa amb torxes a Girona en suport a Can Vies

Han demanat la dimissió de l'alcalde de Barcelona, el regidor del districte de Sants i el conseller d'Interior

Més d'un centenar de persones han realitzat una marxa amb torxes pel centre de Girona aquest divendres a la nit per mostrar el seu suport amb les reivindicacions de Can Vies i reclamar la posada en llibertat i absolució de totes les persones detingudes en els aldarulls que s'han produït els darrers dies al barri de Sants de Barcelona.

Els manifestants han llançat bombetes plenes de pintura a diverses entitats bancàries i han fet guixades en alguns carrers de la ciutat. A més, els participants han reclamat la dimissió de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el regidor del districte de Sants, Jordi Martí, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i l'actual conseller d'Empresa, Felip Puig.

Aquesta és la segona mobilització en suport als desallotjats de Can Vies que es fa a Girona. La primera es va fer dimecres, quan unes 300 persones van recórrer els carres de la ciutat enmig d'un fort dispositiu policial. Aquest divendres s'ha tornat a repetir la mateixa estampa.


Aquest cop, més d'un centenar de persones s'han concentrat a la plaça del Vi de Girona, davant de l'ajuntament, i des d'allà han iniciat una marxa amb torxes per alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat. Més d'una desena de dotacions dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Municipal de Girona, entre ells agents de l'ARRO, han seguit de ben a prop la manifestació. Els participants han cridat lemes en contra del govern de CiU, els mitjans de comunicació i els cossos policials tals com 'S'ha acabat la pau social', 'Qui sembra misèria recull ràbia', 'Els mitjans apunten, la policia dispara' o 'Ni piernas ni brazos, maderos a pedazos', entre d'altres.

Al mateix temps, durant el recorregut, alguns dels manifestants han llançat bombetes plenes de pintura contra les seus d'entitats bancàries com 'La Caixa' i han guixat les parets d'aquests edificis i d'altres carrers o entitats com la Fontana d'Or amb símbols anarquistes, tot demanant la posada en llibertat dels detinguts pels aldarulls dels darrers dies al barri de Sants. La marxa, que ha durat menys d'una hora, ha passat pel carrer Ciutadans, part del carrer Ballesteries, la plaça Independència i el carrer Santa Clara fins a arribar a la Plaça Catalunya. En alguns punts, com a la Plaça Independència on es feia un tast de vins, la marxa s'ha topat amb ciutadans sorpresos i encuriosits pel que succeïa.

Els participants han posat punt final a l'acte a la Plaça Catalunya amb la lectura d'un manifest davant la seu de CiU. Ha estat en aquest indret on s'han viscut els moments més tensos quan alguns participants han increpat els Mossos d'Esquadra -que defensaven aquest edifici- i han llançat un petard. Posteriorment, els assistents han retornat a la Plaça del Vi on han donat per acabat l'acte. La marxa, convocada pel Grup Antirepressiu de Girona, volia ser una mostra de suport als detinguts pels aldarulls de Sants i els afectats per l'enderrocament del centre Can Vies de Barcelona. "Volem denunciar la hipocresia de l'alcalde Trias, el regidor de Sants i CiU que van desallotjar Can Vies 24 hores després de la jornada electoral", han explicat durant la lectura del manifest.

Els manifestants han subratllat que estan "farts de tanta repressió i classe política burgesa" i han demanat la dimissió de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el regidor del districte de Sants de Barcelona, Jordi Martí, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i de l'anterior conseller d'Interior i actual cap del Departament d'Empresa, Felip Puig. També han reivindicat que es "desmantelli" el desplegament policial instal·lat al barri de Sants i que es posin en llibertat i s'absolguin totes les persones detingudes arran dels últims aldarulls en aquest barri barceloní. "Això és un pols amb la casta política burgesa i volem mostrar tot el nostre suport amb el detingut que ja ha passat a presó preventiva aquest divendres", han afegit.

Finalment, els manifestants han fet una crida perquè el màxim nombre de persones puguin assistir aquest dissabte a la manifestació que s'ha convocat a Barcelona, a la Plaça Universitat, a les set de la tarda. També han demanat ajuda per la recuperació i reconstrucció de Can Vies que està previst que comenci aquest dissabte.

Visita la galeria d'imatges de la marxa