Detingut a La Bisbal d'Empordà un fals fotògraf per estafar noies que volien ser models

L'home els feia un àlbum per 300 euros amb el compromís que l'enviaria a agències del sector

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 23 de maig un home de 38 anys, nacionalitat espanyola i veí de La Bisbal d'Empordà, per estafar i enganyar noies que volien ser models. Una dona, que ha estat denunciada penalment, contactava amb les noies pel carrer i els explicava que treballava per a una agència de models.

Per això, els oferia que un fotògraf que treballava per a les principals marques del mercat els fes dos àlbums de fotografies a canvi d'uns 300 euros, que s'havien de pagar després de signar un contracte d'exclusivitat, amb la garantia que ell mateix les passaria a diferents empreses que buscaven models. Les noies, però, no van veure mai l'àlbum ni cap agència les va trucar.

Els Mossos sospiten que hauria enganyat cinc noies. Després de pagar i signar el contracte, les noies es van fer les fotos però no van veure cap àlbum ni ningú les va trucar per fer de models. Sospitant que tot podria ser una enganyifa, van decidir denunciar els fets als mossos, els quals van obrir una investigació per tal d'aclarir el què havia passat.

Els agents van comprovar que l'empresa de models no existia i que el fotògraf actuava sota una identitat falsa. En saber l'autèntica identitat de l'home, es Mossos van constatar que no era la primera vegada que cometia una estafa. Els agents van comptabilitzar un mínim de cinc noies víctimes de l'engany, que haurien pagat entre 300 i 550 euros, per persona.

Finalment el dia 23, els investigadors van detenir el fals fotògraf a la Bisbal. També van identificar i denunciar penalment la dona que contactava amb les noies.

El detingut, que té antecedents pel mateix delicte, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, amb l'obligatorietat de comparèixer al jutjat quan sigui requerit.