Els Mossos del Baix Empordà fan pinya amb l'Oncolliga en la lluita contra el càncer

Organitzen una jornada solidària per aquest dissabte

Els mossos del Baix Empordà han fet pinya amb la Fundació Oncolliga en la lluita contra el càncer. Des de la comissaria de la Bisbal s'ha organitzat una jornada solidària destinada a recaptar fons per a l'entitat. Es farà aquest dissabte al Club de Tennis Costa Brava de Mont-ras.

Entre d'altres, el programa inclou una caminada solidària, una exhibició d'unitats del cos policial, sortejos, tallers infantils, un monòleg i un concert de blues. El cap de l'ABP de la Bisbal, l'inspector David Puertas, explica que tots els ingressos que s'obtinguin "aniran íntegrament" a la lluita contra el càncer. L'inspector agraeix la implicació tant dels agents com d'empreses de la zona per tirar endavant la iniciativa. La idea d'organitzar la jornada solidària va sortir arran d'una conversa entre els Mossos d'Esquadra i la fundació. "Des d'Oncolliga ens van explicar que a vegades els hi muntaven actes per recaptar fons, i aleshores vam pensar: per què no ho podem fer també nosaltres?", explica l'inspector i cap de l'ABP de la Bisbal d'Empordà.

El resultat de tot plegat es podrà veure aquest dissabte. La jornada, que també ha comptat amb la col·laboració de l'ajuntament, es farà sobretot a les instal·lacions del Club de Tennis Mont-ras. El programa d'actes és extens i, com precisa David Puertas, "està oberta a tothom, perquè l'objectiu és arribar a quanta més gent possible".

La jornada arrencarà amb una caminada popular de 12 quilòmetres -6, per als més menuts- per la zona de Cap Roig. A partir del migdia a la seu del club, es farà una exhibició de les diferents unitats del cos de Mossos d'Esquadra. Es podrà veure, per exemple, com treballen els ARRO, les patrulles de proximitat, la canina, la subaquàtica o el grup d'intervenció en muntanya.

"L'objectiu és també apropar-nos a la gent i ensenyar quina és la tasca dels mossos en el dia a dia", explica Puertas. Al migdia, es farà una arrossada solidària (se n'han venut ja 400 tiquets) i, a la tarda, la jornada seguirà amb un monòleg de Miquel Úbeda, inflables i tallers infantils, una actuació de màgia, un concert infantil amb Jordi Tonietti i un altre de blues amb la Societat de blues de Girona.

A més, també es faran diversos sortejos amb productes que empreses de la zona han aportat desinteressadament. Durant la jornada, la Fundació Oncolliga també vendrà samarretes, motxilles i calendaris de l'entitat per a la lluita contra el càncer.

Amb l'objectiu d'obrir totes les activitats al màxim de gent possible, aquelles que s'han de pagar (la marxa i el dinar) tenen un preu assequible: 3 euros. De totes maneres, per a l'arrossada ja és complicat trobar tiquets, perquè la resposta de la gent ha superat expectatives (se n'esperaven 300 i s'han sobrepassat amb escreix).

"Per a la solidaritat, la gent no té butxaca"

El cap de l'ABP-La Bisbal agraeix la col·laboració desinteressada tant dels agents dels mossos que s'han implicat en l'organització de la jornada solidària, com de les empreses de la zona, del consistori de Mont-ras i dels qui pujaran dalt l'escenari. "Tots els qui fan concerts o aporten material ho fan de manera desinteressada, i els hem d'agrair la seva col·laboració posant cadascú el seu granet de sorra", concreta David Puertas.

"Demostrem que, en època de crisi, la solidaritat de la gent no té butxaca", hi afegeix l'inspector dels Mossos d'Esquadra. I conclou: "El que volem és que aquest dissabte es converteixi en un dia solidari que ens ajudi a lluitar contra el càncer".