'Si Can Vies va a terra, Girona en peu de guerra'

Uns 300 manifestants recorren els carrers de la ciutat i demanen la dimissió del conseller d'Interior

El desallotjament de Can Vies i els aldarulls que hi ha hagut durant dos dies al barri de Sants de Barcelona han rebut la solidaritat d'uns 300 manifestants que han recorregut els carrers de Girona aquest dimecres al vespre enmig d'un fort dispositiu policial. La manifestació ha començat a la plaça del Vi, davant l'ajuntament, i ha passat per davant la seu de CiU i la delegació del Govern.

Els manifestants han cridat proclames com "Si Can Vies va a terra, Girona en peu de terra", "Convergència se'ns acaba la paciència" o "Amb caputxa o sense, Can Vies es defensa". Al manifest, han celebrat la dimissió del director general de la Policia però han reclamat que el conseller d'Interior també plegui. La crida que han fet els moviments alternatius en resposta al desallotjament de Can Vies ha rebut resposta per part d'unes 300 persones a Girona. Totes elles s'han concentrat aquest vespre a la plaça del Vi, envoltades per una pancarta on es llegia 'Totes som Can Vies. Des de Girona estenem la revolta!'.

La protesta, encerclada tota l'estona per policia -tant uniformada com de paisà- ha començat corejant proclames contra l'acció policial i la fi de l'edifici okupat. "I aquí com a Sants, que cremin els carrers!", "No podran desallotjar la cultura popular" o bé "Si Can Vies va a terra, Girona en peu de guerra" són algunes de les que s'han cridat.

Els organitzadors de la protesta han llegit un manifest a peu de plaça en solidaritat amb els desallotjats a Barcelona. A l'escrit, criticaven que CiU escollís fer fora els okupes de Can Vies "just 24 hores després de la jornada electoral, per tal d'assegurar-se que l'actuació policial no pogués afectar l'opinió pública a l'hora d'anar a votar" per les europees.

Els manifestants també han mostrat el seu "suport més absolut" a la reacció "d'indignació que es viu al barri de Sants". L'escrit que s'ha llegit celebra "que s'hagi trencat la pau social" com a resposta al fet d'haver hagut "d'aguantar tant de temps tanta repressió burgesa".

Dimissió del conseller d'Interior

Per últim, els manifestants han celebrat la dimissió del director general de la Policia, Manel Prat. Però no s'han quedat aquí. També han demanat, enmig de crits i aplaudiments, que pleguin dels càrrecs tant l'actual conseller d'Interior, Ramon Espadaler, com "l'inoblidable Felip Puig".

Després de llegir el manifest, les 300 persones han estès la protesta pels carrers de la ciutat. Sortint de la plaça del Vi, i seguits de prop per furgones dels Mossos d'Esquadra, han anat fins a la seu de CiU, la delegació del Govern i han tornat al punt d'inici passant per la Gran Via Jaume I, la plaça Independència i els carrers Cort Reial i Ciutadans.

En alguns punts, quan es trobaven amb agents antidisturbis, els manifestants els xiulaven i els cridaven "Mossos d'Esquadra, feixistes catalans". Durant el recorregut, també han llançat un parell de petards. Més enllà d'això, la manifestació ha transcorregut sense incidents Després de tornar al davant de l'Ajuntament de Girona, per tancar la protesta, tots ells s'han emplaçat a continuar mostrant la seva solidaritat amb Can Vies amb noves convocatòries de protesta per rebutjar el desallotjament.