Els alcaldes de l'Alt Empordà reclamen tipificar com a delicte la prostitució al carrer

Sostenen que la via administrativa està "esgotada" i sense efectes dissuassius

Una delegació d'alcaldes de l'Alt Empordà encapçalada pel president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí, ha proposat aquest dimecres al Congrés dels Diputats modificar el Codi Penal per tipificar com a delicte la prostitució a la via pública.

Consideren que la via administrativa està "esgotada" i que no té cap efecte sobre els principals clients, els ciutadans francesos. "Si no existís l'aspecte fronterer la via administrativa tindria efecte", ha subratllat Sanllehí davant els mitjans de comunicació a les portes de la Cambra Baixa. És per això que han reclamat una mesura "dissuasòria contundent" que també tingui efecte sobre els ciutadans francesos.

La delegació d'alcaldes de l'Alt Empordà s'ha reunit amb el president de la Comissió de Justícia del Parlament espanyol, Alfredo Prada, i amb els portaveus dels diferents grups parlamentaris per traslladar-los la problemàtica que pateix la comarca amb la prostitució a la via pública i per demanar mesures més contundents per tal "d'eradicar-la" definitivament .     


Els representants municipals han reconegut que les ordenances impulsades des dels ajuntaments i les lleis aprovades pel Parlament han "millorat alguns aspectes" i han aconseguit reduir el "volum" de clients de l'Estat espanyol, però consideren que no tenen cap efecte sobre els francesos perquè les multes no els hi arriben. L'aspecte fronterer és el principal problema, ja que la majoria d'usuaris d'aquests serveis provenen del país veí, on ja s'ha modificat el Codi Penal per prohibir aquesta pràctica.   

És per això que el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i els alcaldes dels municipis afectats han reclamat al Congrés que tipifiqui com a delicte la prostitució a la via pública i, en concret, persegueixi els clients. "Volem que aquest delicte només sigui tipificat per als clients per evitar debats sobre la regulació o la prohibició de la prostitució", ha subratllat Sanllehí. Finalment, ha argumentat que, a nivell turístic, "estem donant una imatge deplorable perquè sembla que siguem un país que ofereix turisme sexual".     

La delegació d'alcaldes de l'Alt Empordà ha expressat la seva satisfacció per la resposta dels portaveus dels diferents grups parlamentaris i del president de la Comissió de Justícia ja que s'han compromès a estudiar la petició que els hi ha traslladat i a abordar aquesta problemàtica al Congrés dels Diputats.