Activada la prealerta de l'Inuncat per demà davant la previsió de noves tempestes

Aquesta tarda ja s'han produït a la Garrotxa, Baix Empordà, Gironès, Selva i el Pla de l'Estany

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió d'una nova tongada de pluges intenses que començaran a descarregar aquest dimecres a partir de primera hora a les comarques de Terres de l'Ebre amb probabilitat de superar els 20 litres en mitja hora.

Tot i que la inestabilitat generalitzada acompanyarà durant tota la jornada de demà, amb el pas de les hores les precipitacions s'aniran desplaçant per tot el prelitoral cap al nord-est del país i a partir de mig matí també es preveu que pugui ploure amb força a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest dimarts a la tarda ja s'han produït algunes tempestes a la Garrotxa i a punts del Baix Empordà, el Gironès, la Selva i el Pla de l'Estany.

Segons la previsió del Servei Meteorològic, aquest dimecres durant les hores centrals del dia les comarques amb més probabilitat de tempestes que puguin superar els 20 litres en 30 minuts són el Ripollès, Garrotxa, Osona, la Selva, Vallès Oriental i Occidental, així com Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat i zones de la Catalunya Central.

50 litres en alguns indrets

A partir del vespre els ruixats es concentraran al Pirineu i Prepirineu Oriental i, amb menor probabilitat, podran aparèixer a les comarques del Vallès Oriental i Occidental, Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf. Les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta i calamarsa i puntualment amb ratxes fortes de vent. Localment, les quantitats de precipitació acumulada podran superar els 50 litres per metre quadrat en tot l'episodi.

Davant aquesta previsió meteorològica, Protecció Civil demana molta precaució las ciutadans en els desplaçaments a peu i en vehicle a la zona afectada per les pluges, tant a zona urbana com a l'entorn rural i natural, en especial a les proximitats de rius i rieres.