Ryanair segueix retallant vols des de Girona

El proper hivern només operaran 14 rutes

La reducció de rutes de l'aerolínia de baix cost des de l'aeroport de Girona s'ha convertit en una constant en els darrers anys, però aquest 2014 la companyia ha passat la tisora de manera dràstica. No només ha reduït vols a l'estiu (passant de les 65 rutes del 2013 a les 49 d'aquest any) sinó que a l'hivern preveu deixar Vilobí d'Onyar amb només 14 destins.

Això suposa un descens del 25% en comparació amb la passada temporada d'hivern, que es va tancar a finals de març, i durant la qual l'aerolínia va operar 19 rutes. I si es mira més enrere, i es fa la comparativa amb l'hivern del 2012, el descens acumulat s'enfila fins al 36% (aleshores, Ryanair enllaçava l'aeroport de Vilobí d'Onyar amb 22 destins).

Segons ha anunciat Ryanair a través d'un comunicat, a partir d'aquest novembre a l'aeroport de Girona hi haurà 78 vols setmanals. De les 19 destinacions de l'any passat se'n mantindran 11, tot i que l'aerolínia no ha concretat quines són.

Fent una cerca a través de la pàgina web, però, Ryanair permet comprar ja bitllets per als mesos d'hivern a cinc destins: l'Alguer, Cagliari (Sardenya), Wroclaw (Polònia), Düsseldorf (Alemanya) i Bremen (Alemanya). A més, tot i que no es puguin comprar vols, sí que apareixen horaris per a tres rutes més: Eindhoven (Holanda), Pisa (Itàlia) i Pescara (Itàlia).

Per altra banda, l'aerolínia de baix cost ha anunciat que, entre els 14 destins que operarà a l'hivern, n'hi haurà tres que són nous. En concret -aquí sí que els ha desvetllat- Ryanair unirà de nou Vilobí d'Onyar amb Baden-baden (Alemanya), Bratislava (Eslovàquia) i Glasgow (Escòcia). A cadascun d'aquests destins, hi haurà quatre vols per setmana.

1,7 milions de passatgers

A la nota de premsa, Ryanair també calcula que tancaran aquest 2014 transportant "més d'1,7 milions de passatgers" des de l'aeroport de Girona. Si realment això es confirma, però, a la pràctica aquesta dada suposarà un nou sotrac per a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar, perquè suposarà reduir en més de 700.000 passatgers el trànsit operat per Ryanair durant l'any passat.

I és que al 2013, l'aerolínia de baix cost irlandesa va transportar des de Girona 2,47 milions de passatgers (un 4,5% menys que l'anterior). Més del 90% dels viatgers que s'enlairen o aterren des de l'aeroport de Vilobí d'Onyar ho fan amb avions de Ryanair.