El judici als dos camioners enxampats amb 36kg de cocaïna començarà al juny

Demanen 9 anys de presó i 3 MEUR de multa

Dos camioners s'enfronten a una pena de 9 anys de presó i a pagar una multa de 3 milions d'euros (MEUR) per transportar quasi 36 quilos de cocaïna al vehicle. La policia espanyola els va enxampar el 17 de març del 2013, quan intentaven abandonar el país en direcció França a través de la Jonquera (Alt Empordà).

Els gossos de la unitat canina van localitzar la droga, que estava amagada en uns calaixos metàl·lics que havien encastat a la cabina del camió. En total, van localitzar 36 paquets de droga, que té un valor d'1,4 MEUR al mercat. El fiscal acusa els dos camioners, d'origen italià, d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

El 17 de març del 2013, agents de la policia espanyola feien controls als vehicles que circulaven per l'autopista AP-7 en direcció nord quan van veure com un camió amb tractora intentava "eludir discretament" el control policial. Per això, van decidir aturar el vehicle.


Dins el camió hi havia dos homes, tots dos de nacionalitat italiana, que, segons apunta el fiscal, es comportaven amb "actitud nerviosa". La policia va decidir rastrejar el vehicle amb dos gossos de la unitat canina, que van assenyalar "insistentment" la part davantera lateral dreta del remolc.

Com que es tractava de la cabina del vehicle, els agents van demanar autorització judicial per registrar-la més a fons. Un cop van obtenir l'ordre, van començar l'escorcoll i a la cantonada superior dreta del camió hi van trobar nou calaixos metàl·lics encastats, una estructura que no és l'original del camió i que es traficants haurien construït per amagar la droga.

Segons sosté la fiscalia, repartits al nou calaixos hi havia 36 paquets embalats de droga. Els farcells contenien aproximadament un quilo de droga cadascun. En total, hi havia 35,9 quilos de cocaïna, que hauria tingut un valor d'1.417.092,6 euros després de traficar amb ella. Els agents també van trobar diners en efectiu als dos camioners, destinats a finançar el viatge.

El fiscal considera que els dos camioners, Antonio G. i Angelo C. són autor d'un delicte contra la salut pública, en la modalitat de tràfic de substàncies que causen un perjudici greu a la salut i demana a l'Audiència de Girona que els condemni a 9 anys de presó i que els imposi una multa de 3 MEUR a cadascun d'ells.

Està previst que el cas arribi a judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona a finals de juny.