Detenen quatre persones que tenien un cultiu de 1.673 plantes de marihuana a Figueres

Tres d'ells ja han ingressat a la presó per un delicte contra la salut pública

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones - d'entre 19 i 68 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola- veïns de Figueres i Cabanes per un delicte contra la salut pública. Els fets es van produir el 19 de maig quan els agents van saber que en una nau sense activitat de Figueres s'hi estava realitzant un cultiu i venda de marihuana.

En arribar-hi van trobar 4.000 testos i tota mena d'instal·lacions per mantenir el cultiu però algú s'havia emportat les plantes. Després de diverses investigacions, els agents van localitzar-les en un pis de Figueres i una casa de Cabanes. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Tres dels detinguts ja han ingressat a la presó. Els fets van succeir el passat 19 de maig quan agents de la comissaria de Figueres van saber que en una nau sense activitat del barri de la Marca de l'Ham de la ciutat hi havia una plantació de marihuana. Un cop allà, els agents van localitzar el propietari de la nau, un home de 68 anys i nacionalitat espanyola, que va quedar detingut per un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

A l'interior de l'edifici, els agents van comprovar que la nau s'havia utilitzat per albergar una gran plantació de marihuana. En concret, van trobar-hi 4.000 testos amb terra i adob, però sense plantes. També van veure que part d'una instal·lació elèctrica que s'utilitzava per mantenir la plantació estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Durant aquella mateixa tarda i mentre els mossos continuaven les indagacions sobre on havien anat a parar les plantes, els agents van rebre diverses queixes de veïns que alertaven sobre una forta olor de marihuana en un pis del mateix barri de la Marca de l'Ham. Els mossos van veure com l'habitatge estava vigilat per un jove que es trobava a la porta d'entrada del pis. A l'interior de l'immoble van localitzar 1.405 plantes de marihuana. El noi, de 19 anys i nacionalitat marroquina, va quedar detingut per la seva relació amb el cultiu de les plantes.

Els mossos van poder determinar que les plantes provenien de la mateixa nau que havien localitzar aquell matí. No obstant això, les investigacions apuntaven que els responsables del cultiu havien portat part de la plantació a una casa a Cabanes. El mateix 19 de maig al vespre, els agent van localitzar la resta de plantes - 268- en un immoble que estava també estava vigilat per dos homes de nacionalitat marroquina de 22 i 30 anys. Ells també van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública.

Els quatre imputats, tres d'ells amb antecedents, van passar el 22 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar l'ingrés a presó per a tres d'ells. Tot i això, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions en els propers dies.