Els Mossos retiren la mesa del Multireferèndum a Lloret de Mar

La resta, 21 repartides per les comarques gironines, han obert amb normalitat

L'inici de la jornada de votació de les eleccions europees va acompanyada de l'acció del Multireferèndum. Responsables de la iniciativa han assegurat que una dotació dels Mossos d'Esquadra han procedit a retirar una de les meses situada al municipi de Lloret de Mar (Selva), després que la Junta Electoral en prohibís la seva celebració al considerar que vulnera la llei electoral.

Amb tot, des de l'organització expliquen que la resta de meses, 21 en total, repartides al llarg de les comarques gironines han obert sense cap mena d'incidència més, tret d'algunes identificacions per part dels agents de seguretat i Policia Local d'alguns municipis que han identificat els fedataris.

Després d'aquestes identificacions s'ha permès que es continuí amb les votacions.

Actualització:

Els organitzadors del Multireferèndum confirmen que s'han desmuntat les meses de votació a Ripollet, Lloret de Mar (Selva), l'Escala (Alt Empordà) i Arenys de Mar i a Vilafranca del Penedès.

A més, els Mossos han aixecat acta i han identificat els membres de les taules de votació a la majoria de poblacions. En la majoria de casos els organitzadors han donat la seva identificació i han decidit seguir a la taula del Multireferèndum. El portaveu de la consulta popular, Albert Puy, ha defensat el dret de desobeir la resolució de la Junta Electoral per defensar una democràcia més directa. Arreu del país s'han muntat 276 meses sobre temes diversos com els transgènics, el deute il·legítim, el control del sector energètic o les ILP.