L'empresariat gironí cerca aliances amb França

Cinquanta empresaris s'han reunit avui amb l'embaixador del país veí

L'ambaixador de França a Espanya, Jérôme Bonnafont, s'ha trobat aquest matí amb una cinquantena d'empresaris gironins i representants d'administracions a la Cambra de Comerç de Girona per tal de definir estratègies per enfortir les relacions entre banda i banda de la frontera.

La reunió, que s'ha fet a porta tancada, busca que els empresaris puguin fer propostes sobre com millorar les relacions tant empresarials com turístiques i també com treure el màxim rendiment a les noves connexions d'alta velocitat entre Barcelona i el sud de França. Aprofitant la vista de l'ambaixador, sis ciutats franceses promocionen la seva oferta cultural i turística a Girona.

L'ambaixador de França a Espanya s'ha volgut trobar amb empresaris gironins que tinguin interessos en el país veí per poder buscar noves i millors fórmules de relació. Entre els convidats hi havia representants d'empreses de matriu francesa o empresaris que volen fer negoci a França, i també representants d'administracions."Hem decidit trobar-nos amb empresaris perquè ens sembla interessant parlar de recuperació econòmica i de creació d'ocupació i fer-ho conjuntament", ha manifestat Bonnafort. 


Durant la reunió, que s'ha fet a porta tancada, l'ambaixador ha reivindicat que cal usar millor el "veïnatge" entre els dos territoris. Bonnafort ha elogiat el dinamisme econòmic de Catalunya i la capacitat dels empresaris catalans de "sortir al món" però creu que hi ha dues assignatures pendents. 

Per una banda, considera que encara no s'usen prou les connexions d'alta velocitat entre Barcelona, Girona i Figueres amb el sud de França, que es van posar en marxa a finals del 2013. 
Per altra banda, també creu que els catalans coneixen bé ciutats com París però no passa el mateix amb el territori que tenen més a prop. Per això, l'ambaixador ha donat suport a sis ciutats del sud de França que aquest dijous han fet promoció dels seus actes culturals per a l'estiu del 2014. "Un dels nostre objectius és fer conèixer més les ciutats occitanes que els catalans poden conèixer en un sol cap de setmana", ha manifestat. 

Les ciutats que es promocionen turísticament a Girona (en un acte que s'ha fet a l'Hotel Ultònia) són Carcassona, Nimes, Narbona, Perpinyà, Valença i Montpeller.