Vuit anys de presó per violar una noia en ple carrer a Figueres

Un agent de la Guàrdia Civil va sentir els crits i va socórrer la víctima

La secció quarta de l'Audiència de Girona condemna Mamadou Saliou, d'origen guineà, a 8 anys de presó per un delicte d'agressió sexual amb penetració. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Adolfo García Morales, conclou que ha quedat provat que cap a dos quarts de dues de matinada del 29 de setembre del 2012 el processat es va apropar a la víctima, que en aquell moment estava entrant a casa seva, dient-li que era "guapa".

Aleshores, i de forma sobtada, la va agafar amb força i la va portar forcejant fins a un banc de fusta situat en una plaça propera. Allà, li va col·locar un objecte a la nuca dient-li que si cridava "la mataria". Tot i que no s'ha pogut determinar quin era aquest objecte, la sentència apunta que el violador va fer creure a la víctima que es tractava d'una navalla.

Un cop al banc, li va baixar parcialment els pantalons i la roba interior i la va començar a penetrar mentre la víctima continuava cridant i forcejant. Segons va relatar la víctima, durant l'agressió l'home li va col·locar l'objecte amb el qual l'amenaçava a l'estómac.

L'agressió va continuar fins que un veí, que és agent de la Guàrdia Civil, va baixar alertat pels crits, va socórrer la víctima i va retenir l'agressor fins que va arribar al lloc agents dels Mossos d'Esquadra. La sentència recull que l'agent estava "mig adormit" quan va començar a sentir els crits i que quan va baixar de casa duia la seva arma reglamentària perquè pensava que potser hi havia algú en perill.

En arribar al banc, va descobrir la violació. "Quan va aconseguir treure-li l'acusat de sobre, la jove estava atordida, molt nerviosa i incapaç de reaccionar", recull la sentència que ressalta que el fet que el veí enxampés al violador 'in fraganti' esvaeix qualsevol dubte sobre l'autoria del delicte. Al judici, l'acusat va dir que aquella nit havia begut molt i que no recordava res.

L'Audiència de Girona imposa a Mamadou Saliou una pena de 8 anys de presó com a autor d'un delicte d'agressió sexual amb penetració, li prohibeix apropar-se a menys de 200 metres del domicili, de la feina o de qualsevol lloc on es trobi la víctima i haurà d'indemnitzar la víctima amb 5.814 euros. La sentència no és ferma i es pot recórrer davant el Tribunal Suprem.