L'activació per error d'un medalló de teleassistència frustra un robatori

Mossos i Policia Local enxampen el lladre 'in fraganti'

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Escala (Alt Empordà), juntament amb la Policia Local de l’Escala, van detenir el dia 13 de maig un home de 39 anys, de nacionalitat espanyola  i veí de Torroella de Montgrí, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força.
 
A quarts d’onze de la nit del mateix dia, els policies locals van rebre l’avís d’un servei de teleassistència domiciliària d’un veí de l’Escala. En veure que la presumpta víctima no contestava telefònicament una patrulla, formada per un policia local i un mosso, es va adreçar al domicili per comprovar l’estat del requeridor. També s’hi va adreçar una patrulla addicional dels Mossos.
 
Els agents van trucar a la porta de la casa però no va contestar ningú. Mentre comprovaven el perímetre de la casa, van observar com un home saltava el mur d’uns dos metres d’alçada d’una casa propera. Ràpidament van adreçar-se al lloc i van enxampar l’home forçant el pany de la porta metàl·lica del garatge amb un tornavís. Davant les evidències, els policies van detenir-lo per una temptativa de robatori amb força.
 
Posteriorment, els agents van comprovar que els usuaris del servei de teleassistència estaven dormint i que van prémer el botó per error. Tot i la falsa alarma, la casualitat va permetre que els policies frustressin el robatori que s’anava a perpetrar en una casa veïna.
 
El detingut, amb antecedents, va passar el dia 9 a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.