Judici a una monja acusada de maltractaments

Carme Roldán podria passar set anys a la presó per violència física a set ancians

La monja Carme Roldán Medina podria fer front a una condemna de set anys de presó després de ser acusada pel ministeri fiscal dels delictes de violència física i psicològica habitual i de set delictes més de maltractaments a ancians.

La religiosa va exercir les funcions de directora i infermera a la residència de la tercera edat d'Arbúcies (Selva) on un grup d'ancians suposadament haurien estat víctimes dels seus maltractaments. Segons explica "El Punt Avui", Roldán també estaria acusada d'un homicidi imprudent per negligència professional a Inés Prados, qui va ingressar al centre l'1 de maig de 2007.

Prados va explicar a altres companys de la residència que l'aleshores directora la tenia amargada i, fruit d'això, volia llançar-se per la finestra. Pocs dies després d'aquesta afirmació, l'interna va complir la seva promesa i es va precipitar al buit des de la segona planta, sense que Roldán fes res per a impedir-ho segons explica l'acusació particular.

L'any 2003 la monja va entrar a treballar al centre i el 2011 quatre famílies van presentar la primera denúncia contra ella. El ministeri públic demana que Roldán indemnitzi set ancians amb 90 euros per lesions i 6.000 pels danys morals. També reclamen 6.000 euros per als familiars dels difunts Prados i Ferrer.