Torraspapel no accepta el pla de viabilitat i tira endavant l'ERO

L'empresa vol tancar Sarrià de Ter i traslladar-se a Motril o Saragossa

La direcció de Torraspapel de Sarrià de Ter no ha acceptat el pla de viabilitat del comitè d'empresa i ha decidit tirar endavant l'ERO per acomiadar tota la plantilla, 132 treballadors. El president del comitè, Nicolás Juárez, ha reconegut que la negativa de l'empresa és "un cop dur" perquè fa molt difícil evitar el tancament de la planta.

Els treballadors continuen defensant que l'empresa és viable si s'aposta per produir paper de més qualitat i s'ajusta la plantilla. Juárez ha criticat que l'empresa vol tancar Sarrià per traslladar la producció a d'altres centres del grup a Motril (Granada) o Saragossa. Les dues parts es tornen a reunir el 28 de maig per començar parlar de les condicions de l'ERO. La darrera esperança que tenia el comitè d'empresa de Torraspapel per salvar la planta de Sarrià de Ter sembla que s'ha esvaït.

La direcció no ha acceptat el pla de viabilitat aportat pel comitè d'empresa, que sosté que la planta de Sarrià de Ter es pot mantenir si s'aposta per produir paper de major qualitat, es redueixen els torns (de 5 a 4 o 3) i es fan alguns ajustaments de plantilla mitjançant prejubilacions. El document, que el comitè va entregar el passat dia 16, també preveia alguns canvis per estalviar en costos energètics, un dels principals arguments de l'empresa per voler tancar Sarrià. 

La direcció, però, no ho entén de la mateixa manera i ha tancat la porta a negociar el pla de viabilitat que defensen els treballadors. Per tant, l'empresa ja engega tota la maquinària per presentar l'ERO d'extinció de tota la plantilla, 132 treballadors. "Ha estat un cop dur perquè teníem esperances que l'empresa acceptés el pla, nosaltres continuem afirmant que la planta de Sarrià és viable", ha manifestat el president del comitè, Nicolás Juárez, després de sortir de la reunió amb la direcció. 

A partir d'ara, els treballadors tenen set dies per designar qui seran els encarregats de negociar les condicions de l'ERO i les dues parts s'han emplaçat a una nova reunió el dia 28 de maig. De moment, els treballadors encara no saben els detalls de l'expedient ni quines condicions s'oferiran als treballadors. Aquests són detalls que, amb tota probabilitat, es començaran a conèixer a partir de la reunió del proper dia 28. 

Una deslocalització encoberta, segons el comitè

El president del comitè ha lamentat que l'empresa vulguin tancar Sarrià amb l'objectiu de traslladar la producció a d'altres centres de treball del grup com els que té a Saragossa o Motril. "A ells no els agrada parlar de deslocalització i parlen de reubicació productiva però per a nosaltres és el mateix", ha lamentat Juárez, que assegura que el paper que deixi de fer a Sarrià s'haurà de fer a algun altre lloc "a un cost o un altre". 

Juárez també ha explicat que des de fa un temps hi ha tècnics de la planta de Sarrià que estan anant a treballar a Saragossa, on el grup sí està invertint i estan muntant una nova màquina.