Els ingressos de Ryanair cauen un 8% el 2013

L'aerolínia irlandesa atribueix el descens de beneficis a una baixada del 4% en les tarifes

Ryanair va tancar l'exercici fiscal del 2013 (que va acabar a finals de març) amb uns beneficis nets de 523 milions d'euros. La xifra suposa un 8% menys que l'any anterior, tot i que l'empresa irlandesa encara preveia uns beneficis "lleugerament" menors, segons ha informat la companyia a través d'un comunicat.

El nombre de passatgers que van fer servir l'aerolínia va créixer un 3% fins als 81,7 milions a tot Europa. La companyia atribueix el descens en els beneficis a una baixada del 4% de mitjana en els preus dels bitllets, a més d'una lliura esterlina més feble i un augment del preu del carburant.

L'aerolínia, que opera des dels aeroports de Girona, Reus i Barcelona, va inaugurar 121 rutes i 8 noves bases durant l'exercici fiscal 2013: Atenes i Tessalònica (Grècia), Brussel·les, Lisboa, Roma-Fiumicino i Catània, Lamezia i Palerm (Itàlia). A més, ha encarregat 180 nous combois, els quals seran entregats entre el 2014 i el 2018.

Futur augment del 2% en les tarifes

De cara a l'any fiscal 2014 (que va d'abril del 2014 al març del 2015) Ryanair preveu augmentar en un 4% el nombre de passatgers, fins als 84,6 milions, gràcies a les noves línies previstes i un augment de la capacitat en alguns dels avions. Si durant l'any passat les tarifes dels bitllets van baixar un 4%, la previsió de cara a l'any vinent és que pugin un 2%.