Més de 15.000 persones passen pel festival mariner Palamós Terra de Mar

Una de les activitats que ha aixecat més expectació ha estat el Pescaturisme

Més de 15.000 persones han passat durant aquest cap de setmana pel port de Palamós en la 8a edició del Festival Terra de Mar. El debut de l'activitat Pescaturisme - sortides lúdiques per conèixer el món mariner de la mà de pescadors i sobre embarcacions de pesca- ha estat una de les activitats amb més èxit. Palamós té previst oferir aquest projecte a partir del mes juny.

Durant el certamen, el públic també ha pogut visitar un dels vaixells més grans del Mediterrani, el 'Cervantes Saavedra' on es va enregistrar la sèrie de televisió 'El barco' i que té una eslora de 50 metres. Paral·lelament, s'han ofert tallers infantils o s'ha pogut tastar la cuina marinera. Des de l'organització ressalten que la fira marinera continua atraient un gran nombre de visitants.

Des de fa dos anys, el festival supera amb escreix els 15.000 visitants. Enguany, des del consistori palamosí han subratllat que la xifra es mou entre les 15.000 i les 20.000 persones. La fira ofereix activitats relacionades amb l'àmbit marítim que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

El Pescaturisme ha estat l'eix central d'aquesta edició. A partir del mes de juny els interessants podran pujar i visitar barques d'arrossegament del port palamosí i conèixer de la mà dels seus patrons i mariners la feina de pescador i les característiques del vaixell. També podran navegar per la badia de Palamós.

Els visitants també han pogut veure alguns dels vaixells més grans que naveguen pel mar Mediterrani o tres dels velers tradicionals més grans de Catalunya. Paral·lelament, el festival també ha ofert tallers mariners, una mostra de productes del mar, batejos de mar de vela lleugera, exhibicions de llanxes d'època, visites al Museu de la Pesca, navegació amb caiac i llagut de rem i tastos de cuina marinera.