Detenen un home que furtava diners a gent gran a Palafrugell

L'arrestat es guanyava la confiança dels avis per entrar a les seves cases i endur-se'n diners

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 7 de maig un home de 25 anys, veí de Manlleu, com a presumpte autor de quatre faltes i un delicte de furt a Palafrugell. Segons han informat els Mossos d'Esquadra l'home furtava diners de persones grans després de guanyar-se la seva confiança, fent veure que les coneixia o que era familiar d'algun conegut.

Aprofitava aquesta confiança per entrar a les cases de les víctimes i, un cop a dins, aprofitava per agafar diners. La policia el va sorprendre sortint de la casa d'on havia agafat 270 euros del moneder de la víctima. El detingut, que té antecedents, ha quedat en llibertat amb càrrecs. Els agents van detectar una nova modalitat de furts en què les víctimes eren persones d'avançada edat, bàsicament de la localitat de Palafrugell. El lladre sempre utilitzava el mateix procediment. En primer lloc, escollia víctimes d'avançada edat i es guanyava la seva confiança, fent veure que les coneixia des de fa temps o que era familiar d'alguna persona coneguda. Una vegada aconseguida la seva confiança, entrava als domicilis de les víctimes i demanava un got d'aigua o intentava vendre un número de loteria.

Un cop dins del domicili, aprofitava per agafar els diners que trobava dins del pis o demanava un bitllet de més quantitat per fer canvi i marxava amb els diners sense donar cap número de loteria a canvi.

El passat 7 de maig una patrulla no uniformada, que feia tasques de seguretat ciutadana per la Bisbal, va observar un jove que caminava al costat d'una dona gran i entrava dins el domicili de l'anciana. Els agents, que van reconèixer aquest jove com a la persona que estaven investigant pels furts a persones d'edat avançada, van esperar-lo al carrer.

Al cap de poca estona va sortir el noi precipitadament, moment en el que els mossos van aprofitar per identificar-lo. Tot seguit, van comprovar que acabava de furtar 270 euros de l'interior del moneder de la víctima.

Finalment, els mossos també li van imputar quatre fets més comesos a Palafrugell, dos ocorreguts el passat 17 d'abril, un tercer el 29 d'abril i l'últim el dia 7 de maig.

La investigació no es dóna per tancada i no es descarta que pugui ser l'autor de més fets. El detingut, que té antecedents, va passar el dia 9 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.