Desnonen un pis a Girona amb mig miler de plantes de marihuana a l'interior

El detingut, amb antecedents policials, havia entrat sense autorització a l'immoble

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 32 anys nacionalitat espanyola i veí de Girona, per un delicte contra la salut pública. Els fets van succeir el passat 8 de maig quan els agents van adreçar-se a un pis de la zona del Pont Major de Girona per donar suport durant un desnonament. Un cop a dins del domicili, els policies van observar que a l'interior de l'immoble hi havia una plantació de marihuana amb 558 plantes que podrien arribar a tenir un valor de 30.000 euros.

Arran dels fets, es va obrir una investigació localitzar-ne el propietari que va culminar el passat 14 de maig. El detingut havia forçat l'entrada al pis i havia instal·lat el cultiu sense autorització. Els fets es remunten al passat 8 de maig quan, a dos quarts de dues del migdia, els mossos es van adreçar a un habitatge situat a la zona de Pont Major de Girona per suport en un procés d'execució hipotecària.

Els agents, juntament amb la comitiva judicial i acompanyats d'un serraller, van accedir al domicili. Dins de l'habitatge no hi havia cap persona però els mossos van observar que l'immoble estava preparat per al cultiu de plantes de marihuana.

Agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Girona es van desplaçar fins al lloc. Allà van constatar que el pis constava de cinc habitacions, un bany i una cuina i que la majoria de les estances estaven equipades amb un sistema d'il·luminació i ventilació per fer-hi créixer les plantes. En total, els agents van trobar 558 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement. Segons les estimacions realitzades pels Mossos, si les plantes s'haguessin pogut introduir dins del mercat il·legal haurien tingut un valor de més de 30.000 euros.

Arran dels fets els agents van iniciar una investigació per esbrinar qui era el propietari de l'esmentada plantació. El passat 14 de maig es va localitzar i detenir l'amo de la plantació acusat d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Les investigacions van permetre aclarir que l'home havia forçat l'entrada al pis i que hi havia instal·lat la plantació sense cap mena d'autorització.

El detingut, amb antecedents policials, va passar el 14 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.