El president del Col·legi de Metges de Girona acaba el mandat decebut

Benjamí Pallarès espera que les eleccions tinguin molta participació

El traumatòleg Benjamí Pallarès ha fet balanç del seu mandat com a president del Col·legi de Metges de Girona, un càrrec que deixarà després de les eleccions que es faran entre el 16 i el 19 de juny. Pallarès ha admès que li han quedat coses per fer, però confia que els projectes importants estiguin ben encarrilats i la seva gestió al capdavant del col·legi sigui una bona base per executar-los.

L'encara president dels metges gironins, però, marxa "decebut" amb el Departament de Salut. "Quan vaig començar esperava una relació de diàleg i d'escoltar-nos els uns als altres", ha afirmat Pallarès que assegura que el diàleg pràcticament no ha existit i que no s'han sentit escoltats. "M'he sentit inepte i impotent", ha admès el president que lamenta que les relacions amb la Generalitat "no hagin estat fluïdes".

Segons Pallarès, un dels reptes de futur a nivell gironí és com s'articula la unificació entre ICS i IAS. "Unificar té sentit si serveix per potenciar serveis i amb l'acord dels professionals, sinó no", ha afirmat Pallarès que diu que ara per ara la unificació d'alguns serveis entre Trueta i Santa Caterina està generant recels en alguns professionals.

En relació al COMG, Pallarès espera que unes eleccions tan disputades entre tres candidats vulgui dir que cada vegada més els professionals se senten a prop del seu col·legi professional i ha celebrat que el de Girona sigui el primer col·legi de tot l'Estat en implantar el vot telemàtic, que ha de permetre que augmenti la participació.

Eleccions disputades

Aquest divendres s'han proclamat oficialment les tres candidatures a presidir el Col·legi de Metges. Seran unes eleccions molt disputades, entre tres candidatures. El primer en fer el pas i presentar la seva candidatura va ser el forense i pediatra Narcís Bardalet, director de l'Institut de Medicina Legal de Girona. L'anestesiòleg Josep Vilaplana, delegat del sindicat Metges de Catalunya durant dotze anys, va ser el segon en presentar llista. Gairebé al límit del termini, l'oftalmòleg Joan Felip va presentar la candidatura dijous al migdia.

Els tres candidats han desenvolupat el gruix de la seva trajectòria professional a la sanitat pública. Han assegurat que celebren que sigui una presidència disputada perquè vol dir que el col·legi desperta interès i és una institució important per als professionals.