El candidat de CiU repta Margallo a un cara a cara sobre una hipotètica Catalunya independent

Tremosa li tira en cara que Espanya no és líder de res i no té cap alt càrrec europeu però sí els països petits

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha reptat aquest dijous el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, a celebrar un cara a cara sobre el futur d'una hipotètica Catalunya independent. Ha respost així al ministre, que ha instat CiU a explicar als electors que la comunitat internacional mai acceptaria la independència de Catalunya, que ha definit de "lil·liputent". En una roda de premsa a Roses després de visitar el port i la llotja,

Tremosa ha subratllat que el lideratge no el dóna la dimensió, sinó les bones pràctiques, i ha aprofitat per tirar-li en cara a Margallo que Espanya no és líder de res i no té cap alt càrrec europeu, però sí països petits. Tremosa ha apuntat que Finlàndia és líder en el sistema educatiu, Dinamarca en mercat laboral, Holanda té els millors ports. "Espanya és líder de què?", ha etzibat. També ha subratllat que cap dels nous alts càrrecs europeus que es decidiran en aquestes eleccions serà espanyol i fins i tot "totes les cadires importants se li han retirat". "Qui és el que té zero càrrecs d'influència i per què? Espanya no està en condicions de donar lliçons en tants àmbits", ha constatat.

El candidat de CiU ha convidat Margallo a fer una "anàlisi realista, i no castells a l'aire deformant la realitat". Tremosa ha visitat aquest dijous el port i la llotja de Roses, i s'ha compromès a demanar a la UE un tracte diferenciat per a la pesca del mar Mediterrani, ja que no es pot comparar amb la gra pesca oceànica.