Detingut un pare per abandonar uns bessons d'un any en un pis d'Empuriabrava

L'home ha dit al propietari de l'immoble que no es podia fer càrrec dels fills

Els Mossos d'Esquadra han detingut un pare per abandonar uns bessons d'un any en un pis del sector Puigmal d'Empuriabrava. Aquest dilluns a la tarda, l'home va anar a veure el propietari del pis on vivia de lloguer, li va entregar les claus i li va dir que no es podia fer càrrec dels fills. El propietari va anar fins a l'immoble i es va trobar els nens a dins.

Els va recollir i els va portar fins a les dependències de la Policia Local de Castelló d'Empúries. Els Mossos d'Esquadra van iniciar la recerca de l'home com a autor d'un delicte d'abandonament de menors. Pocs estona després el van localitzar i detenir. Es tracta d'un home de 33 anys d'origen romanès. La mare dels nens està fora del país.

El detingut ha passat aquest migdia a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres per un delicte d'abandonament de menors. Aquest dilluns a la tarda, un home va aparèixer a dependències de la Policia Local de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) dient que havia trobar els bessons -un nen i una nena- sols dins un pis que té en propietat.


Poc minuts abans l'inquilí del pis, un home de 33 anys d'origen romanès, li va anar a entregar les claus de l'immoble i el va avisar que a dins hi havia els infants. Segons li va dir, no se'n podia fer càrrec. Quan el propietari va anar fins al pis, situat al sector Puigmal, es va trobar amb els nens sols.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència de la Generalitat (Dgaia) s'ha fet càrrec dels dos infants perquè la mare de les criatures tampoc és al país. Els infants estan en bon estat de salut.

Els Mossos van localitzar el pare poca estona després i el van detenir. L'home acumula diversos antecedents.