L'acusat d'assassinar la dona a trets a Girona defensa la seva innocència en un web

Bernard Andrighetto s'enfronta a 21 anys de presó

L'acusat de matar la dona a trets al seu domicili del barri de Palau de Girona difon la seva versió dels fets i defensa la seva innocència a través d'un web. Bernard Andrighetto, que està reclòs des de l'octubre del 2011, s'enfronta a 21 anys de presó per assassinat i tinença il·lícita d'armes.

En un principi va admetre ser l'autor dels deu trets però després va canviar la versió i va assegurar que l'assassí era una tercera persona. De fet, quan el judici amb jurat popular ja estava fixat, el van suspendre per l'aparició d'un testimoni exculpatori.

Ara, Andrighetto utilitza Internet per defensar que està empresonat "injustament" i diu que en realitat aquella nit el van intentar matar a ell.

El primer article publicat al web www.andrighettoinocente.com data del 6 de març i es titula 'Una petició des de la presó'. Està escrit en primera persona i signat per Bernard Andrighetto, l'home que s'enfronta a 21 anys de presó acusat d'assassinar la seva dona a trets. L'acusat ha canviat de versió en diverses ocasions perquè primer va admetre haver disparar les armes mentre estava sota els efectes de la cocaïna però després va assegurar que havia mentit i que l'assassí era "un home de raça negra" que havia entrat al domicili de matinada.  

El setembre passat, pocs dies abans de començar el judici amb jurat popular contra Bernard Andrighetto, la secció quarta de l'Audiència de Girona el va suspendre per  l'aparició d'un testimoni exculpatori, que va obligar a ajornar el judici i a enviar de nou el cas al Jutjat de Violència sobre la Dona per investigar les noves proves.  

Ara, Andrighetto utilitza Internet i les xarxes socials per difondre la seva versió. En la presentació del web, l'acusat es presenta com un home innocent que ha patit "un empresonament injust". El web acompanya la carta de l'acusat amb còpia de les declaracions d'alguns dels testimonis que consten al sumari del cas i que, ressalta, "evidencien" que l'home està acusat de forma equivocada.  

A la carta titulada 'Una petició des de la presó', Andrighetto explica els motius pels quals va canviar de versió i detalla el que, segons ell, va passar la matinada del 16 al 17 d'octubre del 2011 al domicili familiar. L'home assegura que d'entrada va mentir per protegir el seu fill, perquè no descobrís "un piló de detalls sobre el passat de la seva mare" i perquè no sabés que la dona havia "intentat assassinar el seu marit amb l'ajuda d'un còmplice".

L'acusat atribueix el crim "al mateix individu que en companyia d'altres dues persones van intentar segrestar el meu fill l'any 2006" i carrega contra la víctima, a qui acusa d'haver tramat un pla per matar-lo a ell i quedar-se amb l'herència i "evitar la humiliació del divorci".  

"Aquella nit fatídica em vaig despertar i em vaig trobar acorralat com un animal", recull l'escrit que relata que es va trobar la víctima "forcejant amb el seu còmplice". "Jo em trobava en roba interior i tenia davant meu dues persones armades dins el quarto de bany", explica. Aleshores, hi van haver trets. "Ella va resultar mortalment ferida i jo vaig rebre dos trets a la mà dreta", concreta.  

En aquesta carta justifica que va sostenir "la mentida" fins que va saber que el seu fill petit estava sa i estalvi a França i conclou dient que porta més de dos anys empresonat injustament.  

El web també difon documentació inclosa al sumari, com la declaració del fill de la víctima dient que la nit dels fets va veure la seva mare deixant entrar "un estrany" a la casa. També hi ha penjada la declaració del testimoni exculpatori que va aparèixer el setembre de l'any passat i que va obligar a suspendre el judici.

Aquest testimoni assegurava que un home que coneix li va confessar ser l'autor material del crim. El testimoni descrivia el suposat assassí com "una persona de raça negra, complexió forta, entre 1,75 i 1,80 d'alçada, ulls verds, una edat compresa entre els 35 i els 40 anys i que assegurava que es deia Fran".