Els dos acusats de l'assalt mortal al bar Trasgos de Girona es culpen mutuament

Mehdi Touil i Aalae Eddine Toulali s'enfronten a 23 i 22 anys de presó

Un només volia anar a fer un cafè a primera hora del matí i l'altre ni tan sols hi era. Els dos suposats autors de l'assalt mortal al bar Trasgos del barri de Santa Eugènia s'han acusat l'un a l'altre i han negat tenir res a veure amb el robatori ni amb l'agressió a cops d'ampolla.

Aalae Eddine Toulali ha explicat que cap a les set del matí del 22 de maig ell i l'altre acusat van anar al bar Trasgos. "Jo només volia prendre cafè, no sabia el que anava a passar", ha assegurat el jove que ha relatat que quan van entrar al bar hi havia un home assegut en una cadira que els va saludar dient-los bon dia. Aleshores, ha assegurat Toulali, Touil va agafar una ampolla de vidre i va colpejar l'home al cap.

"Em vaig espantar, vaig aixecar la persiana i vaig marxar", ha afirmat Toulali, que diu que no va avisar la policia ni cap ambulància perquè es va espantar. Després, se'n va anar a un pis proper ocupat per amics i coneguts seus. Una estona més tard, ha declarat el jove, va arribar l'altre acusat portant la màquina de tabac en un carretó i, plegats, la van pujar fins al pis, on entre uns quants la van rebentar.

Una versió totalment oposada a la que dóna Mehdi Touil. Segons ha assegurat, aquell dia ni tan sols hi era i creu que l'altre jove li està intentant "encolomar" el crim. Touil ha admès que aquell dia al vespre va anar al pis ocupat i hi va veure la màquina de tabac, que no sabia d'on havia sortit. L'acusat també ha negat que es dediqués a ostentar que havien comès "un robatori de pel·lícula" ni que amenacés testimonis per evitar que declaressin.

Com a resultat de l'agressió "brutal" la víctima va patir ferides com fractura de diversos ossos de la cara i del nas i hematomes i contusions al crani i al cervell. Va estar ingressat al Trueta un mes i després el van traslladar a l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès), on va estar ingressat per fer-li un seguiment clínic per la neurosis greu que patia arran de les ferides. A mitjans juliol, però, va patir "un greu empitjorament sobtat" per meningitis secundària i va morir.

Mehdi Touil en una imatge del seu perfil de Facebook

Dos acusats més

El judici, que ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Girona, s'allargarà fins dimecres. Al banc dels acusats hi ha dos suposats delinqüents més, Cristian Ludin León i Tamara Bile. Segons sosté el fiscal, Enrique Barata, els dos van participar en el repartiment del botí, van revendre objectes robats per aconseguir diners i van amenaçar testimonis per desmuntar l'acusació.

El fiscal apunta que León i Bile van amenaçar dos testimonis que van ser claus per identificar i detenir els autors de l'assalt violent perquè no declaressin o mentissin davant del jutge. Segons el fiscal, va anar a buscar una testimoni a casa seva i li van dir que si se n'assabentava que se n'havien anat de la llengua, "et rebentaré el cap a tu i als teus fills, que ja us ho esteu buscant". Els dos acusats ho han negat

23 i 22 anys de presó

El fiscal considera que Mehdi Touil i Aalae Eddine Toulali són culpables d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i un altre de robatori amb violència. Per a Touil demana una pena de 23 anys de presó perquè li aplica un agreujant de reincidència. Per a Toulali demana 22 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, demana que els dos autors de l'assalt mortal indemnitzin dos germanes de la víctima amb 100.000 euros i 50.000 per a un nebot.

L'acusació pública acusa els altres dos implicats, Tamara Bile i Cristian Ludin León, d'un delicte de receptació per vendre's objectes robats i d'un altre contra l'administració de justícia per intimidar dos testimonis. Per a ells demana 8 anys de presó per a cadascun i que paguin una multa de 3.360 euros.

El fiscal també vol que indemnitzin els propietaris del bar i de les màquines escurabutxaques pels desperfectes causats i pels objectes sostrets.

Les defenses, amb els lletrats Joan Pere Zapata, Narcís Badosa, Eva Puerto i Josep Oriol Roig, neguen els acusacions i demanen que absolguin els quatre acusats.