Girona omple tots els hotels el primer cap de setmana del Temps de Flors

La regidora de Turisme destaca les bones xifres d'afluència de visitants

Tot i que el consistori encara no disposa de dades oficials i concretes, la regidora de Turisme de la ciutat, Coral·lí Cunyat, ha avançat algunes xifres claus que mostren la bona arrencada de la 59a mostra 'Girona, Temps de Flors'. Durant aquest cap de setmana els hotelers de la ciutat han omplert tots els seus llits i els comerços han notat un increment de l'afluència de visitants aquest diumenge amb la jornada de portes obertes que han realitzat durant tot el dia.

Pel que fa al nombre de visitants, Cunyat ha assegurat que han detectat unes xifres molt similars a les de l'any passat. "El primer cap de setmana de la mostra sempre són els dies més forts de tota l'exposició i estem satisfets pel nombre de turistes i visitants que s'han apropat a la ciutat", ha subratllat. Un dels aspectes claus que ha volgut destacar és la millora en la gestió dels visitants, "l'ordre" i la regulació de les cues, en alguns casos s'ha deixat entrar els visitants per grups.

Tres elements que ja s'han notat durant aquests primers dies de la nova exposició. "La gent està satisfeta, s'ha canviat l'ordre del carrer de la Força per evitar les aglomeracions que s'hi formaven fa anys i també hem vist que ha anat bé el canvi de traçat del trenet turístic que ara arriba fins a Torre Gironella i permet més mobilitat a la zona de la Catedral", ha comentat la regidora.

Cunyat ha assegurat que, de moment, no s'ha produït cap mena de bretolada o incident- tal com ha succeït en els darrers anys- en cap espai. Fins ara, només s'ha hagut de refer un muntatge que havia caigut als Banys Àrabs. La regidora ha destacat que no té constància d'altres problemes o dificultats de trànsit degudes a la Mitja Marató, la cursa popular Ciutat de Girona i les Minicurses que s'han portat a terme aquest diumenge. "Les brigades m'han comentat que tenen la sensació que la gent està més tranquil·la, que hi ha més ordre i que sembla que tothom està més acostumat a esperar o moure's per la ciutat", ha afegit.

En aquest sentit, Cunyat també ha subratllat que durant els darrers dos dies el pàrquing de Fontajau - dedicat a autobusos- s'ha omplert de gom a gom. La mostra floral que s'allargarà fins el proper 18 de maig compta amb 185 muntatges que s'exposen en 145 espais.