75 projectes aniran a consulta dels pressupostos participats de Girona

S’han valorat tècnicament i econòmicament les 92 propostes

Dilluns es van dur a terme les últimes assemblees de barri del procés de pressupostos participats dels barris del 2014, on s’informava de les valoracions tècniques i econòmiques fetes pels tècnics municipals de totes les propostes presentades per les entitats dels barris a les primeres assemblees. S’han avaluat un total de 92 projectes, dels quals 83 són viables tècnicament i econòmicament. Finalment, decidit per les segones assemblees de barri i ratificat per la Comissió Mixta de Ciutat, aniran a la consulta del 30 i el 31 de maig un total de 75 projectes. “Després de la feina feta per les entitats a les diferents assemblees, ara li toca a la ciutadania respondre amb la seva participació a la consulta d’aquest mes”, ha explicat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Entre les propostes que aniran a consulta hi ha millores de diferents places de la ciutat com als barris de la Devesa-Güell, Fontajau, Montjuïc, Sant Narcís o Sant Ponç; l’ampliació o millora de jocs infantils a Figuerola-Bonastruc, Mas Catofa, Mercadal i Torre Gironella; actuacions per limitar la velocitat dels vehicles als barris de Domeny-Taialà o Pont Major; la continuació de projectes iniciats ja amb la partida assignada al barri en el 2013 com als barris de l’Eixample, Mas Ramada, Pujada la Torrassa, Sant Pau, Santa Eugènia i Can Gibert o Vall de Sant Daniel; projectes compartits entre els barris de Carme-Vista Alegre i Pedreres-Fora Muralla o Germans Sàbat i Torre de Taialà; l’arranjament de locals socials als barris de l’Eixample, l’arranjament d’un voral a Campdorà o d’uns murs a Font de la Pólvora; un projecte d’itineraris als boscos de Palau-sacosta o d’adequació de la llera del riu a Pedret; i uns panells informatius a Vila-roja, canviar alguns bancs al barri del Grup Sant Daniel o realitzar un estudi sobre la mobilitat al Barri Vell.

El barri de Montilivi és l’únic que no participa en el procés dels pressupostos participats del 2014. L’any passat el barri de Montilivi va decidir destinar l’assignació pressupostària del 2013 i la del 2014 a eliminar les barreres arquitectòniques al carrer de la Punta del Pi (està prevista la instal·lació d’un ascensor). Per aquest motiu, la partida del 2014 prevista pel barri de Montilivi està reservada per a aquest projecte.