ICV inicia la campanya a Girona enviant un missatge contra els promotors de 'la Troika'

Eugènia Pascual lidera la campanya pels ecosocialistes

Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa de les comarques gironines han iniciat la campanya, aquesta nit a Girona, amb una trobada de militants i simpatitzants d’ambdues formacions, que ha comptat, a més, amb la presentació d’Eugènia Pascual, la candidata gironina que acompanya Ernest Urtasun en la llista a les eleccions europees del 25 de maig.

Eugènia Pascual, que ocupa el lloc número 6 de la llista de la candidatura d’ICV-EUiA i el 42 de la coalició de l’Esquerra Plural, ha traslladat als assistents l’objectiu d’animar tothom a la participació en unes eleccions que són clau per a la defensa dels drets socials de la ciutadania. També ha insistit en la importància de mostrar l’oposició que s’ha fet des de l’esquerra alternativa a les mesures d’austeritat que ha promogut la Troika als països del sud d’Europa “i que PP i CiU s’han encarregat d’implantar d’esquena a la ciutadania. Ens han estat retallant els nostres drets i volen deixar-nos sense dignitat. Però hem d’omplir les urnes de drets i de dignitat per canviar d’una vegada el rumb de la UE i fer d’aquesta institució un instrument útil per a la ciutadania, i no com fins ara, al servei dels mercats”.

En aquesta campanya, des de les comarques gironines es lluitarà per defensar les condicions de treball i de vida de la gent “perquè la societat viu pitjor avui que fa cinc anys, perquè la precarietat laboral i vital s’estan cronificant, perquè els rics i els poderosos són més rics avui que quan va començar la crisi, gràcies a les polítiques de la dreta, emparades per la Troika”, ha afegit. Pascual ha assenyalat també la importància d’aquests comicis per iniciar un camí de transformació a Europa, i també per mostrar la pluralitat d’una societat que cada vegada està menys d’acord amb les fórmules bipartidistes i en contra de les retallades de Mas i Rajoy. “Aquesta és l’oportunitat, la primera, de castigar a les urnes els promotors catalans i espanyols de la Troika, s’amaguin sota l’ensenya de CiU, del PP, o fins i tot, en molts casos, del PSOE” ha manifestat la candidata gironina.

Eugènia Pascual i Puig (Girona 1975) és llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona, on va formar part de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP-ACE). Ha col·laborat activament amb Fiare i La PAH de Girona, i milita a Iniciativa per Catalunya Verds des de l’any 2012, d’on és coordinadora des del gener d’enguany.