Anuncien el cartell del festival {interludi}

El festival arrenca amb una original proposta que combina bicicleta, natura i la música

Mishima, Roger Mas, Pascal Comelade, Standstill, La Iaia o el Col·lectiu Eternity amb Sisa, Portet i Oliver són alguns dels artistes que aquest estiu actuaran al festival {interludi} de Calonge (Baix Empordà).

Com a prèvia a l'inici del festival, s'ha organitzat per aquest dissabte una original proposta que combina bicicleta, natura i música. Sota el nom de {musicletada}, el festival proposa una sortida en bici per les vinyes i la zona del masos, arribant també al mar de Sant Antoni, durant la qual els ciclistes s'aniran trobant concerts pel camí. Hi actuaran Bikimel, Joan Colomo i Flamingo Tours i els participants també es podran aturar a veure un documental de la ruta que Paul Fuster va fer en bici per Catalunya.

El festival {interludi} arrenca dissabte amb el que els organitzadors han batejat amb el nom de {musicletada}. Serà un recorregut en bicicleta amb la sortida al Castell de Calonge que recorrerà les vinyes, la zona dels masos, el pla i el passeig de mar de Sant Antoni, durant el qual, els assistents es trobaran amb actuacions de Bikimel -a la zona de les vinyes- i Joan Colomo arran de mar a Sant Antoni. La ruta acabarà de nou al Castell, que servirà d'escenari d'un tercer concert a càrrec de Flamingo Tours.


"La {musicletada} pot servir, naturalment, per assaborir el paisatge però també per entendre a través de la música, la connexió del mar i la terra que es dóna a Calonge", ha destacat el director del festival, Albert Fort. La {musicletada} inclourà també la projecció, a la sala Fontova, del documental 'Paul's Planet' basat en la gira que va fer Paul Fuster en bicicleta per Catalunya.

La recerca d'elements singulars per consolidar el festival com una veu pròpia al panorama musical català és un dels principals objectius dels organitzadors. "Som el petit gran festival de la Costa Brava precisament per la nostra voluntat de fer passos endavant que ens consolidin com una proposta amb caràcter propi que desenvolupa la seva activitat en escenaris exclusius, sense perdre de vista que ens movem en l'entorn d'un poble", ha reflexionat Fort. 

El festival {interludi} 2014 s'inaugurarà la nit del 19 de juliol sota el títol 'Copla i Bolero 2.0', amb les veus de Maria Rodés i Celeste Alias i la seva particular interpretació d'aquests estils; el 26 de juliol el festival comptarà amb la presència del cantautor Roger Mas i la jove Judith Neddermann; el 2 d'agost visitarà Calonge el duet format per Pascal Comelade i Pau Riba, i la nit de dimarts 12 d'agost s'ha programat l'actuació de la cobla més veterana de Catalunya: La Principal de la Bisbal.

Col·laboració amb el festival Pròxims

{interludi} serà també enguany l'emplaçament itinerant del Festival Pròxims. Hi actuaran, el dia 9 d'agost, al Castell de Calonge, Mishima; Oliver, Sisa i Portet: Col·lectiu Eternity; Standstill i la Iaia XXL. Aquest és el segon any que el festival Pròxims escull Calonge com a escenari. L'any passat van passar unes 3.000 persones per l'escenari del Castell.  

{interludi} també vol fer un pas endavant en la qualitat de la seva oferta en la jornada que dedica al jazz, que prendrà com a punt de referència, també per segon any consecutiu, l'àmbit del cava. Aquesta jornada, ja consolidada com a Jazz{A}cava, inclourà la participació dels artistes guixolencs Nei Albertí i Àlex Pallí i de la palamosina Clara Centenera, tres creadors interdisciplinaris que aportaran elements escultòrics i audiovisuals a les actuacions de tres grups de jazz: Gemma Humet, Xavi Lloses i Hat. "Jazz{A}cava és una aposta ferma a favor de l'art en totes direccions; la música, la creació, el cava i un espai com el castell de Calonge ens obren un ventall de possibilitats de gran interès", ha conclòs la directora musical del festival, Montse Darnaculleta.

Per la seva banda, l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, ha explicat que l'ajuntament fa una "aposta important" pel festival ja que per a ells és una "proposta cultural original, que té força, i que dóna vida al centre històric de Calonge". L'alcalde creu que també és una cita que ajuda a promocionar el municipi i situar-lo en el panorama musical del país.