El popArb arrencarà el dijous 26 de juny amb Joana Serrat, Guillamino i Dj Miqui Puig

El festival celebra aquest dimecres els seus deu anys amb una festa musical a l'antiga Fàbrica Damm

El Festival popArb, que tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 de juny a Arbúcies (Selva), ha confirmat aquest dimecres els darrers grups que formaran part de la programació d'aquest any: Joana Serrat, Joan Colomo, L'Hereu Escampa, Miqui Puig i l'Agrupació Cicloturista i Sanjosex, entre d'altres. Aquests grups se sumen a les bandes ja anunciades com Manel, Mishima, Refree, Pau Riba i Pascal Comelade i Animic.

Una de les novetats d'aquest any és que el popArb arrenca en dijous, jornada on actuaran a Can Torres Joana Serrat, Guillamino i Dj Miqui Puig. El festival celebra aquest dimecres els seus deu anys amb una festa musical a l'antiga Fàbrica Damm. "Ens sentim actors del canvi en l'escena musical pop rock folk del país. No protagonistes, sí actors", ha dit a l'inici de la roda de premsa la directora del festival, Anna Cerdà.

En aquest context de presentació de tota la programació, ha apuntat que volien passar comptes amb ells mateixos i revindicar-se i programar grups que ja van participar en l'edició de l'any 2005. Així mateix, ha apuntat que volien "desfer alguna injustícia històrica" i programar grups com Riba i Comelade, Me and the Bees o Raydibaum.

Una de les novetats d'aquest any és que el festival arrencarà el dijous. Cerdà ha recordat que sempre han volgut allargar el popArb i per això han decidit incloure concerts el dijous. Així, el popArb arrencarà amb les actuacions de Joana Serrat, Guillamino i Dj Miqui Puig a Can Torres. Un dia després serà el torn d'Erm, Raydibaum, Pau Riba i Pascal Comelade, Refree, Manel, Carlos Cros, Mazoni, Dj Amable, L'Hereu Escampa.

Òscar Dalmau, Dj Phil Musical

El dissabte a la una del migdia torna Òscar Dalmau (Dj Phil Musical) que rememorà la primera sessió que va servir ja fa 10 anys al mateix festival. També actuaran dissabte 4 Hiverns, Barbacoa, Xavi Alías, Dj Txarly Brown, Renaldo & Clara, Caïm Riba, Me and the Bees, Sanjosex, The Free Fall Band, Miqui Puig i l'Agrupació Cicloturista, Animic, Mishima, CaboSanRoque, Joan Colomo i Lasers.

Respecte les activitats paral·leles, serà una mini fira discogràfica i les exposicions 'Calçó, 1913-2009' amb l'obra pictòrica de Jaume Serra; 'Klin-Zen' a l'Hotel Montsoliu amb obres visuals de pintura, escultura, fotografia, instal·lacions, poesia, narrativa i un reportatge d'imatges, i '#popArb 10 anys' al Cafè-Jardí Can Torres amb imatges del festival la majoria d'elles del fotògraf Juan Andrés Pegoraro.   
Possible replantejament de cara el 2015

Per altra banda, Cerdà ha assenyalat que els agradaria fer replantejaments de cara el pròxim any, però ha reconegut que encara no han pensat si això significa fer-lo més gran o més petit. "Està bé que es noti que hi ha un cicle de deu anys i que n'ha de començar un altre. Tenim ganes de repensar-nos coses".

Pel que fa el pressupost és aproximadament com el de l'any passat d'uns 180.000 euros. "Seguim amb una aportació de l'Ajuntament d'Arbúcies que és significativa, amb una suposada aportació de la Diputació de Girona i estem en la nebulosa de les subvencions de la Generalitat i l'ICEC", ha ressaltat. El popArb es pot tirar endavant perquè fan "miracles", ha assenyalat Cerdà.

La festa dels deu anys del festival

Aquest mateix dimecres tindrà lloc la festa de celebració dels deu anys del festival a dos quarts de vuit de la tarda a la mateixa Antiga Fàbrica Damm, on s'ha fet la presentació del cartell complet. La Iaia oferiran un concert i estan previstes les actuacions de David Caraben (Mishima), Louise Sansom (Animic), Joan Colomo, Carles Sanjosé (Sanjosex), Miqui Puig, Jaume Pla (Mazoni), Roger Mas i Ramon Rodríguez (The New Raemon, Madee), Miguel Ángel Blanca (Manos de Topo), entre d'altres.